Connect with us
Publicitate

Eveniment

Salvamontistul care şi-a pierdut viaţa în avalanşa de la Bâlea Lac va fi înmormântat astăzi

Publicat

pe

Publicitate

Tragedie fără margini în familia unor clujeni. Un iubitor al muntelui, salvamontist de meserie a decedat în avalanșa de la Bâlea Lac.

Serviciul Salvamont-Salvaspeo Cluj, a anunțat că persoana decedată este Paul Popescu, fost salvator montan la Cluj, în vârstă de 33 de ani.

„Pogo” cum îi spuneau prietenii se afla în timpul liber când s-a produs tragedia. Acesta va fi înmormântat astăzi în Cimitirul Central din Cluj-Napoca de la orele 14, transmite turdanews.net.

Clujeanul a fost purtat de valul de zăpadă câţiva metri la vale, şi nu a mai avut nici o şansă. Bărbatul a fost găsit de către colegii lui îngropat în zăpadă.

Publicitate

”Pogo e legenda vie a munților”. Era expresia tuturor când vorbeau despre unul dintre cei mai temerari schiori de freeride și unul dintre cei mai dedicați salvamontiști din România….Crescut de mic în feeria munților și în mijlocul salvamontiștilor clujeni, unde tatăl său este medic voluntar, Paul avea să devină repede răsfățatul pereților calcaroși înalți de sute metri din Cheile Turzii,. Acolo reușește, adolescent fiind, câteva premiere care au rămas neegalatate și astăzi. Iernile, însă, îi duceau bucuria pe pârtiile de schi, și mai ales în afara lor.

Pasul spre profesia de salvator montan în cadrul Salvamont Cluj a fost firesc. Paul devine salvatorul montan care în timpul servicului este pe munte iar în timpul liber – tot la serviciu. Chemarea permanentă a zăpezii și magnetismul abruptelor pante albe, îl face pe Paul să se transfere în urmă cu câtiva ani la Salvamont Sibiu, pentru a lucra în Munți Făgăraș. În acești munți, freerider-ul Pogo devine subiect de filme documentare europene despre schiul din afara pârtiilor.

Adio, dragul nostru frate!

Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Cluj este alături de Petre și Carmen Popescu, parte integrantă a familiei noastre, în aceste momente cumplit de grele.” au transmis reprezentanții Salvamont-Salvaspeo Cluj, imediat după producerea tragediei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes