Connect with us
Publicitate

Eveniment

Salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit pentru a coborî de pe pârtie mai mulţi turişti accidentaţi. Unul cobora pe picioare din Postăvarul când a alunecat pe o pârtie închisă

Publicat

pe

Astăzi Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în trei cazuri în care turiștii s-au accidentat. Toate persoanele au suferit traumatisme la nivelul membrelor superioare. Într-unul dintre cazuri turistul cobora pe picioare de pe masiv, moment în care a alunecat pe o porțiune de pârtie închisă, acoperită cu zăpadă.

Publicitate

„Vă reamintim că zăpadă cu care sunt acoperite pârtiile la acest moment este în cea mai mare parte artificială și are o consistență foarte dură, oferind aderență foarte scăzută. Dacă alegeți să faceți plimbări pe masiv, vă recomandăm să folosiți traseele marcate și nicidecum pârtiile de schi. În cazul în care traseul montan traversează pârtia, sau are părți comune cu aceasta, asigurați-vă întotdeauna din amonte pentru a nu încurcă schiorii. În aceste zone deplasați-vă doar când aveți cale liberă și doar pe margine în șir indian, ocupând o zonă cât mai mică a pârtiei.”, transmite Serviciul Public Local Salvamont Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes