Connect with us
Publicitate

Social

Salvamontiștii din Brașov vor primi o cameră cu termoviziune pentru a o folosi în misiuni

Publicat

pe

De un ajutor binevenit vor avea parte în misiunile lor salvamontiștii din Brașov. Începând din această lună Serviciul Public Județean Salvamont Brașov va avea în dotare o cameră modernă cu termoviziune. Aceasta are un senzor termic cu o sensibilitate foarte ridicată. Senzorul termic cu NETD (Noise Equivalent Temperature Difference) <25mK asigură o recunoaștere perfectă a detaliilor chiar și în cele mai nefavorabile condiții meteorologice, când contrastul termic este scăzut.

Publicitate

„Helion 2 XP50 PRO poate detecta un obiect cu înălțimea standard a unui om la o distanță de până la 1800 metri. Bazandu-se pe înalțimea estimată a obiectelor observate, telemetrul stadiametric integrat determină distanța rapid și precis. Camera oferă posibilitatea înregistrării imaginilor foto si video. Helion 2 PRO poate fi conectat la dispozitivele Android sau iOS via WIFI, utilizand aplicatia gratuita Stream Vision. Această aplicație ne permite să vizualizăm imagini in timp real și să utilizăm dispozitivul de la distanță cu ajutorul smartphonue-lui. Mulțumim Consiliul Județean Brașov pentru încrederea acordată și pentru sprijinul oferit în activitatea de salvare montană”, au scris reprezentanții Salvamont Brașov pe pagina oficială de Facebook.

La sfârșitul lunii iulie, în dotarea salvamontiștilor brașoveni a intrat și o dronă care are o cameră cu termoviziune. Aceasta are capacitatea de a detecta turiștii după căldura corpului uman, dar este dotată și cu un difuzor care le va permite salvatorilor montani să aibă un dialog cu victimele aflate la distanță, care nu pot comunica prin alte mijloace. Aparatul de zbor are în dotare şi o lanternă puternică tip LED, care poate lumina zonele izolate de la înăţime precum şi un stroboscop care îi va ajuta pe cei rătăciţi să se poată orienta în spaţiu.

De asemenea, drona are posibilitatea de a scana singură o zonă în funcţie de coordonatele introduse de operator, iar ulterior datele sunt analizate în Centrul Naţional Salvamont de Analiză a Datelor cu un software capabil să interpreteze o serie de indicii care pot identifica locul în care se află persoana dispărută.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes