Connect with us
Publicitate

Eveniment

Salvamontiștii din Brașov au fost puși pe drumuri degeaba. Un turist rănit pe munte a cerut ajutor la 112, iar apoi s-a răzgândit

Publicat

pe

De o întâmplare bizară au avut parte salvamontiștii din Brașov care au fost solicitați să intervină în cazul unui turist care s-a accidentat pe munte. Sâmbătă, în jurul orei 19.20, un apel la 112 anunța că un bărbat plecat în drumeție în masivul Piatra Craiului a călcat strâmb și nu mai poate merge din cauza durerii.

Imediat a fost alertată echipa Salvamont Zărnești care a plecat spre locul în care se afla turistul cu o mașină 4X4, iar ulterior colegii Parcului Național Piatra Craiului au trimis un alt autovehicul 4X4 pentru a-i ajuta pe salvatorii montani să se deplaseze mai repede. Între timp salvamontiștii au început să plănuiască misiunea și modul de extragere a victimei de pe munte. A fost luată în calcul și alertarea unui elicopter, dar condițiile meteo și ora târzie nu au permis ridicarea aparatului de zbor.

„Salvamontiștii s-au întâlnit la sediul serviciului pentru a pleca spre caz, iar după ce au discutat toate detaliile despre operațiunea de recuperare, opt salvatori montani au început deplasarea către locul accidentului, moment în care am fost anunțați că persoana s-a răzgândit și nu mai are nevoie de ajutor în această seară! Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să ia legătura cu victima, dar acesta nu a răspuns la telefon. După aproximativ 15 – 20 minute, telefonul a sunat din nou, iar bărbatul a reconfirmat că nu va mai avea nevoie de asistență medicală în această seară deoarece îl va trata un prieten și că mâine va putea coborî pe picioarele lui în Zărnești! Nu știm dacă persoana respectivă a mințit inițial sau dacă chiar a suferit un accident fiindu-i astfel imposibil să se deplaseze, dar ne bucurăm că victima a avut lângă el un prieten cu puteri supranaturale și că acesta l-a putut vindeca în mai puțin de 24 de ore astfel încât să poată coborî împreună din creasta Pietrei Craiului”, au declarat reprezentanții Salvamont Brașov.

Salvamontiștii reamintesc turiștilor că Sitemul Național Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale. Cei opt salvatori montani angrenați în acțiunea de recuperare a pacientului sunt aceeaşi care ar fi trebuit să intervină la urgențe reale.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes