Connect with us
Publicitate

Util

Salvamontiştii braşoveni vor avea telefoane performante prin satelit, pentru zonele unde nu există semnal GSM

Publicat

pe

Publicitate

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov vor dispune, începând din această lună, de trei telefoane performante prin satelit. Aceste echipamente sunt cruciale pentru activitatea echipelor de salvatori, deoarece în zonele montane ale județului Brașov, cum ar fi Munții Făgăraș, Ciucaș sau Bucegi, există numeroase zone fără semnal GSM. Telefoanele prin satelit sunt dispozitive avansate care permit comunicarea în cele mai izolate zone, unde tehnologia GSM convențională nu este disponibilă. Aceste telefoane se conectează direct la sateliți orbitanți, asigurând astfel o acoperire globală, indiferent de condițiile geografice sau meteorologice.

Datorită acestor telefoane prin satelit, salvatorii vor putea comunica eficient în orice situație de urgență, coordonând operațiunile de salvare chiar și în cele mai dificile condiții. Aceste echipamente permit transmiterea de apeluri vocale și mesaje text, precum și trimiterea de coordonate GPS exacte, facilitând localizarea rapidă a persoanelor aflate în dificultate. În plus, telefoanele prin satelit sunt echipate cu baterii de lungă durată și sunt concepute pentru a rezista în condiții extreme de temperatură și umiditate, ceea ce le face ideale pentru utilizarea în mediul montan.

Astfel, dotarea echipelor Salvamont cu aceste telefoane prin satelit reprezintă un pas important spre creșterea eficienței și siguranței intervențiilor, asigurând că salvatorii pot rămâne mereu în legătură și pot reacționa prompt în orice situație de urgență.

Totodată, dorim să mulțumim Consiliului Județean Brașov pentru sprijinul oferit în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, contribuind astfel la creșterea siguranței turiștilor și a locuitorilor care vizitează aceste zone montane. Sprijinul acordat demonstrează angajamentul autorităților locale în susținerea activităților de salvare montană și protejarea vieților umane.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes