Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Salvamontiştii braşoveni învaţă să folosească drone pentru a căuta turiştii pierduţi mult mai uşor

Publicat

pe

Publicitate

Mai mulți salvamontiști brașoveni au participat la o prezentare de drone și urmează cursuri pentru utilizarea acestora. Din vară, numărul celor care vor utiliza drone va fi mult mai mare. 

Salvatorii montani brașoveni care se pregătesc să devină piloți de drone au participat la prezentarea unui centru mobil de comandă și analiză a datelor pentru operațiunile de căutare și recuperare a persoanelor dispărute sau rătăcite, transmite adevarul.ro.

Ansamblul este alcătuit dintr-o autospecială 4X4, care este dotată cu sistem de iluminare 360 de grade, troliu profesional, cauciucuri MT, invertor de tensiune și doi acumulatori de mare capacitate, stație radio, ecran LED de 81cm, precum și cu un sistem modern de furnizare a internetului 5G.

„Voluntarii și angajații din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov au participat la prezentarea unui centru mobil de analiză a datelor care aparține unui partener al nostru, Asociația Salvatorilor Montani, și este momentan operațional la nivelul județului Brașov. Centrul de comandă și analiză a datelor este dotat corespunzător pentru a face față oricărei situații în teren accidentat”, a declarat șeful Serviciului Județean Salvamont, Sebastian Marinescu.

Publicitate

Potrivit șefului Salvamont Brașov, participanții la prezentare au putut vedea diferite drone și au discutat punctual despre fiecare în parte și situația în care se recomandă utilizarea fiecăreia.

Cursurile la care iau parte cei 10 salvamontiști brașoveni se vor încheia la 1 aprilie 2023, după care va urma o perioadă de pregătire practică. De la 1 iunie 2023, numărul salvamontiștilor brașoveni care pot folosi sistemul cu drone va crește, astfel că acesta va putea fi utilizat de fiecare dată când va fi necesar.

Utilizarea dronelor este extrem de importantă pe munte, în condițiile în care există văi, văgăune, prăpăstii și alte locuri în care se ajunge foarte greu. Căutarea cu acestea îi scutește pe salvamontiști de mult timp pierdut și îi ajută să ajungă mai repede la victimele care au nevoie de ajutor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes