Connect with us
Publicitate

Eveniment

Salvamontiştii au amânat pentru săptămâna viitoare recuperarea cadavrului Silviei, alpinista din Braşov moartă în Bucegi

Publicat

pe

Salvamontiştii din Prahova au amânat pentru săptămâna viitoare recuperarea cadavrului alpinistei care a murit în Bucegi în data de 12 ianuarie.

Publicitate

Vremea este în continuare nefavorabilă pentru intervenţia cu elicopterul, iar recuperarea pe cale terestră nu este permisă la acest moment, existând risc crescut de avalanşă.

Echipele salvatorilor montani au avut mai multe şedinţe pe tema recuperării cadavrului Silviei Murgescu, dar la acest moment nu s-a permis intervenţia pe nicio cale în zona producerii accidentului mortal.

Chiar dacă viscolul s-a mai potolit pe munte, este în continuare cod galben de vânt la altitudini mari, astfel că intervenţia elicopterului este riscantă. Pe de altă parte, acţiunea terestră a echipelor de salvatori montani nu a fost permisă de autorităţile locale, dat fiind respectarea normelor e protecţia muncii, transmite adevarul.ro.

Publicitate

Există risc crescut de avalanşă, pe de o parte, astfel că salvatorii s-ar expune inutil unui accident. În plus, până în prăpastia unde este căzută Silvia, se ajunge pe jos în şase ore, iar cu echipamentul necesar transportului cadavrului timpul de intervenţie se măreşte considerabil.

Aşadar, Salvamont Buşteni preconizează ca în cursul săptămânii viitoare, când se anunţă o vreme mai stabilă, să se poată interveni.

Silvia Murgescu (38 de ani) a murit în data de 12 ianuarie, chiar de ziua ei, în timpul unei escalade pe un traseu din zona Albişoara Gemenelor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes