Connect with us
Publicitate

Social

Salvamont: Copil accidentat pe o pârtie din Poiana Braşov de o placă de snowboard

Publicat

pe

Publicitate

Un copil a fost accidentat miercuri pe o pârtie de schi din Poiana Braşov, fiind lovit de o placă de snowboard.

Potrivit Salvamont Braşov, acesta a suferit un traumatism de bazin, fiind transportat la spital pentru investigaţii.

Salvamontiştii braşoveni au intervenit miercuri în 13 cazuri de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru.

”Astăzi, 03.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 13 cazuri de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în timp ce practicau sporturile de iarnă pe pârtiile de schi sau săniuş din Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunşi la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor, le-au transportat la baza muntelui, unde 3 dintre acestea au fost trimise cu echipajele SMURD venite în sprijin către unităţile spitaliceşti, pentru investigaţii suplimentare. Vorbim aici şi de cazul unui copil, care a suferit un traumatism de bazin, acesta fiind lovit de o placă de snowboard scăpată pe pârtie”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Poiana Braşov.

Publicitate

Salvatorii montani recomandă practicanţilor sporturilor de iarnă care au echipamente care nu dispun de sisteme autonome de frânare, cum este cazul plăcilor de snowboard sau schiurilor cu modele vechi de legături, să manifeste prudenţă în manipularea acestora, ”deoarece, odată scăpate, acestea se pot transforma în adevărate ‘proiectile’, punând în primejdie persoanele aflate în aval”.

De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit în 245 de cazuri, implicând 252 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau care au trebuit să fie evacuate.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes