Connect with us
Publicitate

Sport

Salvamont Brașov: Ne confruntăm cu un flux foarte mare de schiori în zonele închise. Astăzi am fost solicitați să intervenim în 7 cazuri

Publicat

pe

Pentru 3 dintre acestia a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD, care le-au transportat spre unitatea spitaliceasca pentru investigatii suplimentare.

Publicitate

„Ne confruntăm cu un flux foarte mare de schiori pe pârtiile din partea inferioară a masivului, zone care sunt închise. Astăzi, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 7 cazuri de turiști care s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă în Masivul Postăvaru. Pentru 3 dintre aceștia a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD, care le-au transportat spre unitatea spitalicească pentru investigații suplimentare”, notează reprezentanții Salvamont Poiana Brașov pe pagina de Facebook.

Aceștia au subliniat faptul că toate pârtiile din zona inferioară a masivului sunt în continuare închise și roagă turistii să nu mai intre în aceste zone, deoarece se expun unor pericole inutile. Stratul de zăpadă este pe alocuri subțire și poate ascunde multe obstacole (pietre, rigole, etc.). Totodată, în aceste zone se intervine cu instalațiile de producere a zăpezii artificiale, fapt care duce la consistențe și planeități diferite ale stratului de zăpadă. Coborârea de pe masiv către stațiune trebuie făcută cu instalațiile de transport pe cablu! De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 53 de situații, implicând 54 de persoane care s-au accidentat, rătăcit, sau a trebuit să fie evacuate de pe munte.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes