Connect with us
Publicitate

Eveniment

Salvamont: a fost semnalată prezența unui urs pe Drumul Vechi

Publicat

pe

Prezenţa unui urs a fost semnalată, duminică, 03 ianuarie 2020, în jurul orelor 18:00. Dispeceratul National Salvamont a primit un apel în care o persoană anunța prezența unui urs pe Drumul Vechi spre Poiana Brașov.

Publicitate

Cu această ocazie, reprezentanții Salvamont Brașov au ținut să reamintească cum sa ne ferim de animalele sălbatice in timpul drumețiilor:

1) Nu părăsiți niciodată poteca marcata. Animalele sălbatice evita zonele frecventate de oameni. Astfel minimizați riscul de a vă întâlni cu ele.

2) Nu mergeți singur pe munte. O simpla discuție cu partenerul este suficienta pentru a tine animalele sălbatice la distanta. Puteți de asemenea să strigați din când în când sau să luați la dumneavoastră un fluier (un astfel de fluier se găsește de regula la catarama de prins la piept a rucsacului)

Publicitate

3) Țineți căinii de companie legați în lesa. Aceștia pot agita animalele sălbatice și le pot trimite înspre dumneavoastră.

4) Luați cu dumneavoastră și țineți la îndemăna spray-ul pe baza de piper împotrivă animalelor sălbatice.Acesta este foarte mic și compact (mai mic decât un deodorant obișnuit, se poate achiziționă de la magazinele cu specific vânătoresc) și poate fi de un real folos.

5) Evitați să faceți plimbări seara tărziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în aceasta perioada.

6) Daca aveți de gând să campați cu cortul, nu o faceți în locuri izolate. Asigurați-vă că montați cortul într-o zona de campare organizata și că nu țineți niciun fel de mâncare în acesta (animalele sălbatice pot detecta chiar și mirosul conservelor nedesfăcute). Hrana legați-o la înălțime undeva mai departe de cort. Nu mâncați în cort sau în imediata apropiere a acestuia și spălați-vă pe mâini după ce luați masa pentru a îndepărtă orice urma de miros de mâncare.

Foto ilustrativă

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes