Connect with us
Publicitate

Social

Salariului minim net va crește cu 10% la 1 ianuarie 2022. Aproape 2 milioane de români sunt plătiți cu salariul minim pe economie

Publicat

pe

Publicitate

Guvernul propune o creștere netă a salariului minim de 10%, de la 1 ianuarie 2022. Dacă va intra în vigoare această decizie, angajații plătiți cu salariul minim pe economie vor câștiga în plus 138,6 lei.

Astfel, salariu minim brut va crește cu 11%, de la 2300 lei la 2.553 lei, iar cel net de la 1386 lei, cât este în prezent, la 1524 lei.

„Aş vrea să aprobăm în premieră, să avem o variantă a salariului minim şi a formulei şi a dinamicii pe următorii ani până la 1 octombrie dacă se poate. (…) Ceea ce propunem noi este o creştere brută de aproape 11%, ceea ce înseamnă o creştere netă a salariului minim de la 1 ianuarie de 10% şi cu o formulă care să fie aplicată de acum încolo, de la 1 ianuarie 2022”, a declarat premierul Florin Cîţu, marţi, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că de această majorare vor beneficia 1.970.000 de angajați care sunt plătiți cu salariul minim pe economie, adică 34,7% din numărul total de salariaţi activi.

Publicitate

Impactul financiar al majorării, potrivit ei, va fi unul consistent, de aproximativ 1,8 miliarde de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes