Connect with us
Publicitate

Social

Salariul minim va crește la 3.000 de lei în următorii 5 ani. Doar Ungaria și Bulgaria sunt în urma României la acest capitol

Publicat

pe

Publicitate

Salariul minim în România va ajunge la 3.000 de lei în următorii 5 ani, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. 

Acesta a vorbit despre eliminarea discrepanței existente între salariul minim din construcții și salariul minim în general.

Întrebat de jurnaliști cum va fi posibil acest lucru, Ghinea a răspuns: „Nu uitați că avem cea mai mare creștere economică din UE și pe scenariile FMI și ale Comisiei vom continua să le avem și vorbim de 2026”.

Salariul minim nu va fi crescut „pe bază ad hoc”, ci va fi legat de creșterea economică. „Vom avea o formulă fixă de creștere a salariului minim”, a mai spus ministrul, citat de DC News.

Publicitate

În ianuarie 2021, salariul minim brut era de 2.300 de lei, respectiv 1.386 de lei „în mână“, cu 40 de lei mai mult decât în 2020, scrie Mediafax.

21 dintre statele care compun Uniunea Europeană au salariu minim.

Sursă: ec.europa.eu

Potrivit unor statistici realizare de instituțiile europene, doar cetățenii din Bulgaria și Ungaria au salarii minime mai mici decât românii.

Cel mai mare salariu minim îl oferă statul Luxembourg: 2.202 euro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes