Connect with us
Publicitate

Administrație

Salariile românilor ar urma să crească cu 300 de lei de la 1 iulie, spune Florin Cîțu. Soluția propusă pentru majorarea salariilor

Publicat

pe

Publicitate

Fostul premier Florin Cîțu a prezentat două soluţii pentru ca românii să fie mai bine remunerați, dar și pentru a combate inflația. Într-o postare pe o reţea de socializare, preşedintele PNL spune că în cazul în care CAS s-ar reduce de la 25 la 20%, măsura ar aduce în buzunarele românilor aproximativ 300 de lei. În plus reducerea TVA-ului ar tempera inflaţia.

Soluţiile lui Cîțu prezentate pe Instagram:
1. Reducerea contribuţiilor – mai mulţi bani în buzunarele românilor.
2. Reducerea TVA – temperează inflaţia”

Ulterior, pe Facebook a precizat că „pregătisem această măsură și putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022”. El a menționat apoi că „reducerea TVA ajută BNR în lupta cu inflația și ajută creșterea economică”.

Iar cu privire la creșterea salariilor, Cîțu a dat ca exemplu, tot pe Instagram, „reducerea CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”. CAS este contribuția pentru asigurări sociale (pensie).

Publicitate

Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), în luna noiembrie 2021, ultima pentru care există date, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 5.944 lei, cu 171 lei mai mare decât în luna octombrie 2021. Salariul mediu nominal net în România este în acest moment de 3.645 lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes