Connect with us
Publicitate

Economic

Salarii majorate cu 10% pentru angajații CFR Călători. Oamenii vor primi tichete de masă de 20 de lei

Publicitate

Publicat

pe

Conducerea Companiei CFR Călători a propus majorarea salariilor angajaților cu 10% și acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei, acestea fiind cele mai importante propuneri prezentate sindicatelor în timpul negocierilor pentru un nou Contract Colectiv de Muncă, potrivit unui comunicat de presă al operatorului feroviar național, conform Economedia.ro.

Publicitate

O majorare a salariilor cuprinsă între aproximativ 7 și 10% (cu indicele inflației) a început chiar în timpul celei mai mari greve de la CFR din ultimii ani, ceferiștii fiind nemulțumiți de amânarea intrării în vigoare a Legii Statutului Personalului Feroviar.

Majorarea cu 10% a salariilor pentru aproxiamtiv 12.000 angajați va intra în vigoare după înregistrarea noului Contract Colectiv de Muncă.

„Administrația CFR Călători a inițiat negocierile pentru semnarea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), acestea fiind declanșate la data de 11 aprilie 2022.

Publicitate

Principalele propuneri ale Administrației CFR Călători sunt:

  • majorarea cu 10% a salariilor de bază brute pentru toți salariații societății, cu aplicabilitate de la data înregistrării CCM la Inspectoratul Teritorial de Muncă;
  • acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei.

A fost prezentată și intenția Administrației CFR Călători pentru introducerea unor funcții noi care să permită continuarea procesului de selecție și angajare a personalului de exploatare. În contextul condiționalităților impuse Contractului de Servicii Publice dar și a cerințelor existente în piața de transport feroviar de călători (cerințe de calitate și competitivitate, etc), CFR Călători își propune ca în perioada următoare să fie demarate anumite procese care să conducă la un răspuns adecvat acestor cerințe cu o structură organizatorică care să asigure un serviciu de transport feroviar de călători superior din punct de vedere calitativ și în același timp o reacție rapidă de adaptare la modificările pieței”, arată comunicatul companiei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes