Connect with us

Social

Săcele / Donaţii pentru Spitalul Municipal

Știri Brașov

Publicat

pe

În această perioadă deosebit de dificilă pentru întreaga lume, mulţi dintre oamenii cu dare de mână au ales să facă donaţii pentru a sari în ajutorul spitalelor şi a personalului medical, cei care se află în prima linie a luptei contra COVID-19. La fel s-a întâmplat şi cu Spitalul Municipal din Săcele, unde foarte multe societati cu profil non-medical au venit în sprijinul personalului medical având în vedere greutățile mai ales în achiziția echipamentelor de protecție. Primăria Săcele a făcut publică în aceste zile o listă cu cei care au ales să ajute Spitalul Municipal. Astfel, o companie de construcții din Braşov a donat o poartă de dezinfectare care a fost amplasată la intrarea in zona de izolare a pacienților cu suspiciune de infectie Covid-19; compania Electroprecizia S.A. a donat 77 de bucăţi ochelari de protectie, 100 bucăţi papuci de unică folosinţă, 60 de combinezoane de unică folosinţă şi 100 de bonete; o altă societate săceleană, S.C. Ianbra Comimex SRL, a donat 20 de combinezoane de unică folosinţă, 500 de capeline şi 100 de perne.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Situația locurilor libere la centrele de vaccinare din județul Brașov. Interes scăzut pentru AstraZeneca, zeci de mii de oameni așteaptă Pfizer și Moderna

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

În România există peste 66.000 de locuri libere la vaccinarea cu AstraZeneca, potrivit datelor oficiale. Situația este proporțională și în Brașov.

În județul Brașov, duminică dimineață erau libere peste 5.600 de locuri la vaccin, în principal în centrele unde se administrează serul AstraZeneca.

Publicitate

La toate celelalte centre de vaccinare, unde se administrează Pfizer și Moderna, listele de așteptare cuprind zeci de mii de persoane.

Datele provenite de la vaccin.live

Cei de la vaccin.live furnizează date actualizate despre situația din județ. Conform ritmului actual de vaccinare, unele centre au timpi de așteptare mari dar conform guvernanților ritmul va fi accelerat în săptămânile ce urmează.

Publicitate

„Referitor la coloana <<Timp așteptare estimat>>: Se calculează în funcție de numărul total de persoane înscrise pe lista de așteptare împărțit la media numărului de doze (doza 1) administrate zilnic în centrul de vaccinare respectiv. Intenționat nu am ținut cont și de doza 2 (rapel), întrucât considerăm că aceste doze sunt obligatoriu în pereche cu doza 1 și viteza de preluare de noi persoane/programări nu este influențată de a doua doză.

De exemplu:
Persoane înscrise în lista de așteptare: 1000,
Media zilnică doza 1 raportată: 60
Timp așteptare estimat: 1000:60= 17 zile (rotunjit)

Această estimare este pur informativă și poate fi influențată de mai mulți factori:
– Categoria persoanei, în funcție de algoritmul de alocare a programărilor
– Câte persoane sunt deja programate (care evident nu mai figurează pe lista de așteptare), informație pe care noi nu o putem prelua
– Dacă în centrul respectiv, în perioada următoare se vor deschide noi fluxuri, atunci evident că viteza de vaccinare va crește corespunzător.
– Numărul de doze alocat acestui centru, care poate varia în timp.

Referitor la coloana <<Media zilnică doza 1 raportată>>: Reprezintă media numărului de doze (doza 1) administrate zilnic în centrul de vaccinare respectiv. Media este calculata ținând cont de zilele din luna în curs (Dacă se dă click pe cifra afișată se arată tot setul de date utilizat). Datele sunt preluate de aici: https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid” transmit administratorii platformei independente vaccin.live.

În toată țara, mai puțin de 600.000 de persoane mai sunt înscrise pe listele de așteptare pentru vaccinare, din care peste jumătate de milion pentru vaccinul Pfizer.

Potrivit datelor centralizate duminică dimineața pe platforma vaccinare-covid.gov.ro, pe listele de așteptare mai sunt înscrise 589.127 de persoane astfel: 553.291 pentru Pfizer, 27.374 pentru Moderna și 8.642 pentru AstraZeneca.

Citește mai mult

Social

Incidența scade la 5,79 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 4,53 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Duminică, 11 aprilie, incidența la nivelul municipiului este de 5,79, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Comana, și anume 16,5 la mie.

Publicitate

Totodată în județul Brașov au fost descoperite 195 cazuri de SARS – CoV-2 în ultimele 24 ore.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult

Social

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, infectat cu Sars-Cov-2 cu doar o zi înainte de rapel: „Am făcut o formă foarte uşoară (…) ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat”

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat sâmbătă că s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză de ser, având o formă foarte uşoară a bolii.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt foarte bine. Din fericire, apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel.

Publicitate

M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte uşoară. La gradul meu de oboseală şi stres ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat.

Să fiţi/ să fim cu toţii ocrotiţi alături de cei dragi! Speranţa pusă în Dumnezeu ne va ajuta mereu”, a precizat Vasile Bănescu.

Publicitate

Sursă: Agepres

Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>