Connect with us

Social

Săcele / Donaţii pentru Spitalul Municipal

Știri Brașov

Publicat

pe

În această perioadă deosebit de dificilă pentru întreaga lume, mulţi dintre oamenii cu dare de mână au ales să facă donaţii pentru a sari în ajutorul spitalelor şi a personalului medical, cei care se află în prima linie a luptei contra COVID-19. La fel s-a întâmplat şi cu Spitalul Municipal din Săcele, unde foarte multe societati cu profil non-medical au venit în sprijinul personalului medical având în vedere greutățile mai ales în achiziția echipamentelor de protecție. Primăria Săcele a făcut publică în aceste zile o listă cu cei care au ales să ajute Spitalul Municipal. Astfel, o companie de construcții din Braşov a donat o poartă de dezinfectare care a fost amplasată la intrarea in zona de izolare a pacienților cu suspiciune de infectie Covid-19; compania Electroprecizia S.A. a donat 77 de bucăţi ochelari de protectie, 100 bucăţi papuci de unică folosinţă, 60 de combinezoane de unică folosinţă şi 100 de bonete; o altă societate săceleană, S.C. Ianbra Comimex SRL, a donat 20 de combinezoane de unică folosinţă, 500 de capeline şi 100 de perne.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Procurorii DNA au trimis în judecată doi inculpați în dosarul „Șpagă în spitalele Covid”, printre ei se numără și fostul șef al BOS Brașov

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv,  a lui MIRICĂ EMANOIL, la data faptelor şef al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru comiterea infracţiunilor de: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, compromiterea intereselor justiţiei, luare de mită (4 acte materiale) şi trafic de influenţă (5 acte materiale).

De asemenea, a fost trimis în judecată şi Doru Bertea, administrtorul unei societăţi comerciale, pentru dare de mită (4 acte materiale),  cumpărare de influenţă (5 acte materiale) şi favorizarea făptuitorului.

Publicitate

”Prezentul dosar s-a disjuns din cauza penală privind presupusa atribuire frauduloasă, de către persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita, societăţii omului de afaceri (inculpat în prezenta cauză), a unor contracte de achiziţie echipamente şi produse medicale supraevaluate, dintre care unele nu îndeplineau condiţiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare. În schimb, persoane din conducerea spitalelor şi/sau persoane cu ascendent şi influenţă asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective”, a transmis DNA.

Procurorii precizează că, în dosarul respectiv s-au dispus activităţi procedurale de către ofiţerii de poliţie din cadrul I.G.P.R. – Brigada de Operaţiuni Speciale Braşov.

”Cu această ocazie, în perioada 10 aprilie – 23 octombrie 2020, după ce inculpatul Mirică Emanoil, în calitatea menţionată mai sus, a aflat cu exactitate aspectele cercetate şi persoanele vizate de anchetă, ar fi comunicat aceste informaţii omului de afaceri, îngreunând urmărirea penală care se desfăşura în cauza. Pentru a conferi o anumită greutate celor transmise, ofiţerul de poliţie i-ar fi pus la dispoziţie omului de afaceri un înscris ce conţinea un rezumat fidel al unei încheieri de şedinţă, în care erau prezentate informaţiile de mai sus. Urmarea imediată a constat în faptul că omul de afaceri i-ar fi comunicat inculpatului Popa Marius Cristian, la data faptelor consilier local în municipiul Săcele (cercetat în cauza din care s-a disjuns prezentul dosar), tot ce aflase, ceea ce a făcut ca persoanele cercetate să îşi schimbe modalitatea de comunicare şi să sporească măsurile de precauţi”, au mai transmis procurorii.

Aceştia precizează că pentru aceste ”servicii”, dar şi în schimbul promisiunii de a-şi folosi influenţa pe care a pretins că o are pe lângă ofiţeri de poliţie şi procurori din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Braşov, pentru a afla mai multe detalii despre mersul anchetei şi pentru a influenţa cursul acesteia în direcţia unei soluţii de clasare, inculpatul Mirică Emanoil ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite (bani, produse alimentare şi intervenţii stomatologice).

Acest dosar a fost trimis spre judecare la Tribunal Braşov cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Publicitate

”Faţă de celelalte persoane menţionate în comunicatele de presă anterioare se desfăşoare în continuare acte de urmărire penală”, au mai precizat procurorii.

Acum două luni, șapte persoane au primit mandate de arestare preventivă în dosarul privind achiziția de echipamente medicale

Pe 4 decembrie 2020, 7 dintre cele 12 persoane reţinute în dosarul de corupţie privind atribuirea frauduloasă a unor contracte de achiziţie publică la spitale din judeţele Braşov şi din Harghita au fost arestate preventiv, între ele fiind și Emanoil Mirică.

Cele şapte persoane arestate pentru 30 de zile în decembrie 2020 au fost:

  • Ramona Ionescu, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase Braşov;
  • Andrei Kadas, fostul preşedinte al CA al unităţii medicale, fost consilier judeţean PNL şi preşedinte al Comisiei pentru sănătate, protecţia copilului şi a persoanelor adulte în cadrul Consiliului Judeţean Braşov;
  • Lukacs Antal, managerul Spitalului Orăşenesc din Odorheiul Secuiesc;
  • Emanuel Mirică, şeful Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov;
  • Cristian Marius Popa, consilier local (PNL) la Săcele;
  • Doru Dumitru Bertea, patronul firmei Chantel Sante din Braşov;
  • Balint Eniko, funcţionar în cadrul Spitalului din Odorheiu Secuiesc, care are atribuţii în domeniul achiziţiilor.

Citește mai mult

Social

Copiii care au împlinit 3 ani, rămân în continuare în creșe. Pentru cei aflați pe lista de așteptare, au fost suplimentate numărul de locuri

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Astăzi, 26 februarie, viceprimarul Flavia Boghiu a avut o serie de discuții cu reprezentanții Serviciului Public de Administrare Creșe și ai Direcției de Sănătate Publică, pentru a găsi o soluție atât pentru copiii care împlinesc 3 ani – vârstă la care se finalizează educația antepreșcolară (creșa) și începe cea preșcolară (grădinița) – cât și pentru copiii aflați pe lista de așteptare pentru a merge la creșă. Pentru ambele categorii situația este una complicată, mai ales că, în contextul restricțiilor legate de pandemie, numărul locurilor în creșe s-a micșorat la 514, din cele 805 existente. Părinții ai căror copii au împlini 3 ani nu îi pot duce la grădiniță, dar, în același timp, părinții care au copii pe lista de așteptare și care trebuie să își reia activitatea la locul de muncă nu au unde să ducă acești copii.

video

„Astăzi am avut o discuție cu Serviciul Administrare Creșe, pentru a rezolva situația copiilor care împlinesc în această lună vârsta de trei ani și care urmau să iasă din creșe. Am stabilit împreună cu Serviciul Administrare Creșe ca, până la dezbaterea regulamentului și votarea acestuia de către Consiliul Local, copiii care împlinesc vârsta de trei ani în această perioadă să rămână în continuare la creșă. Legat de numărul de locuri pe care urmau să intre copiii care se aflau pe lista de așteptare, în urma discuțiilor cu DSP și solicitărilor noastre s-a aprobat creșterea numărului de locuri disponibile pe perioada pandemiei, deoarece funcționam la capacitate redusă. Având în vedere acordul Direcției de Sănătate Publică pentru suplimentarea numărului de locuri în creșele din Brașov, mă bucur că am reușit, cu sprijinul celor două instituții, ca atât cei 17 care au împlinit 3 ani, cât și alți 88 de copii, aflați pe lista de așteptare, să fie înscriși la creșe“, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Publicitate

Reamintim că municipalitatea a demarat procedura de modificare a „Regulamentului de înscriere, departajare şi transfer al copiilor în creşele aflate în subordinea Serviciului Public de Administrare Creşe Braşov“, care va intra în dezbaterea publică la începutul săptămânii viitoare. Una dintre propunerile din proiectul de modificare este posibilitatea ca un copil care a împlinit 3 ani să poată continua activitatea în creșă până la finalul anului școlar.
Cele 8 creșe din Brașov au un număr de 805 locuri aprobate. Pentru a reduce riscurile de răspândire a virusului COVID – 19, a fost aprobată deschiderea creșelor cu un număr limitat de locuri. Până astăzi numărul copiilor înscriși a fost limitat la 514, iar de luni, 1 martie, numărul acestora va ajunge la 602.
Din anul școlar 2021-2022, numărul de locuri va fi suplimentat cu 120, odată cu extinderea cu două grupe a Creșei nr 5 și finalizarea lucrărilor la noua Creșă nr 9, de pe strada Apollo nr 2.

Citește mai mult

Social

Crește incidența la Brașov – A ajuns la 4,05. Situația în fiecare localitate

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 2,77 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a crescut din nou. Vineri, 26 februarie, incidența la nivelul municipiului este de 4,05, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare valoare o are rata de incidență în comuna Sânpetru, și anume 5,26 la mie.

Totodată, în ultimele 24 ore au fost depistate 226 noi cazuri de COVID-19 în județul Brașov dintre care 153 au fost din Municipiul Brașov.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

 

foto: shutterspecter

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>