Connect with us

Social

Săcele / De mâine, liber în parcuri şi la locuri de joacă. Biblioteca îşi deschide porţile luni

Știri Brașov

Publicat

pe

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Săcele a hotărât – în conformitate cu prevederile art.9-11 din HG nr.1491/2004 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, cu modificarile si completarile ulterioare – ca începând cu data de 15 mai a.c., pe raza Municipiului Săcele să se redeschidă parcurile şi locurile de joacă pentru copii, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi de combatere a transmiterii noului coronavirus. Tototdată, de luni 18 mai a.c. se redeschide Biblioteca Municipală Victor Tudoran cu respectarea regulilor generale de distanţare socială  şi a celor stabilite de către această unitate şi aduse la cunoştinţa publică prin afişare la sediu.

Publicitate

Se modifică şi orarul pentru transportul în comun

Tot de vineri 15 mai a.c., pe raza Municipiului Săcele transportul în comun desfăşurat de operatorul de transport  Servicii Săcelene SRL se va realiza astfel:

Publicitate

Pe traseul Garaj –Poienelor Luni –Vineri:

prima cursă la ora 5:00 din staţia “Garaj” Săcele cu o frecvenţă de 15 minute până la ora 06:00

Publicitate

între orele 06:00-08:00 cursele vor circula la un interval de 12 minute

între orele 08:00 – 18:00 autobuzele vor circula la un interval de 15 minute

între orele 18:00-23:00 cursele vor circula la un interval de 20 minute

Publicitate

Sâmbătă – Programul de transport se va desfăşura după următorul program:

între orele 06:00 – 14:00 la un interval de 20 minute

între orele 14:00 – 22:00 la un interval de 30 minute

În zilele de sărbători legale în intervalul Luni – Vineri se va circula după programul zilei de Sâmbătă.

Duminică – Autobuzele vor circula îintre orele 06:00 – 22:00 la un interval de 30 de minute cursele de transport pe ruta „Garaj” – „Livada Poştei” Braşov şi „Garaj” – Brădet rămân suspendate.

Pe traseul “Gârcini” – Poienelor cursele se vor desfăşura după următorul program: 05:35; 05:50, 07:15; 09:10;  12:50; 14:05;  16:05; 17:35. Sâmbăta şi Duminica precum şi în zilele de sărbători legale nu se va circula.

În cazul în care vor exista solicitări din partea personalului implicat activ în combaterea răspândirii virusului COVID-19, precum şi a celui implicat în tratarea bolnavilor care au acest virus (medici, asistente, infirmiere, etc) operatorul de transport local Servicii Săcelene SRL va prelua aceste solicitări şi îşi va adapta graficul pentru a asigura transportul acestor persoane.

Sălile, terenurile de sport şi Canionul 7 Scări rămân închise. Primăria îşi reia programul de lucru

Până la noi reglementări, activităţile desfăşurate la Centrul Multicultural şi Educaţional din Municipiul Săcele, sălile de sport şi terenurile de sport multifuncţionale precum şi la Canionul 7 Scări şi Tiroliana rămân în continuare suspendate.

De luni, 18 mai, Primăria  Săcele îşi reiaprogramul de lucru cu publicul după cum urmează:

Luni – Vineri între orele 08:00 – 12:00;  12:30 – 16:00;

Serviciul Taxe şi Impozite Locale:

 Luni , Miercuri, Vineri: 08:00 – 12:00; 12:30 – 14:00

 Marţi, Joi: 08:00 – 12:00; 12:30 – 18:00,

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor:

Luni, Marti, Miercuri: 08:00 – 12:00; 14:00 – 15:30

Joi: 08:00 – 12:00; 15:00 -18.30

Vineri: 08:00 – 10:00

La Serviciul Public Local de Evidenţă a Persoanelor, ultima vineri din lună nu se lucreaza cu publicul. Zilnic, în intervalul orar 12:00 – 12:30 se vor efectua activităţi de dezinfecţie.

„Începand cu data de 18.05.2020 în incinta instituţiilor publice de pe raza Municipiului Săcele,  respectiv în Primăria Municipiului Săcele şi structurile adiacente,  accesul va fi permis numai cu mască de protecţie. Prezenta hotărâre este executorie pentru toate categoriile de persoane cu domiciliul/rezidenţa în Municipiul Săcele sau aflate în tranzit prin Municipiul Săcele”, se arată în comunicatul semnat de primarul Virgil Popa.

Publicitate
Spune-ți părerea

Social

VIDEO / Un microbuz cu 10 oameni s-a răsturnat în urma unui accident petrecut pe DN 13, între Braşov şi Feldioara

Redactia Brasov

Publicat

pe

Foto/Video: Alex

Publicitate

Un accident în care au fost implicate un microbuz cu zece pasageri, între care şi cinci copii, şi un autoturism a avut loc, marţi după-amiază, pe DN 13, între Braşov şi Feldioara. Unsprezece persoane primesc îngrijiri medicale. Traficul în zonă se desfășoară pe un singur fir, alternativ, de la orele 14:30.

Accidentul s-a produs pe DN 13, între Braşov şi Feldioara, între un microbuz şi un autoturism.

Publicitate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a transmis că acolo au ajuns cinci echipaje SMURD şi două ambulanţe SAJ.

În microbuz erau 10 persoane, între care şi cinci copii, cu vârste cuprinse între 1 şi şase ani, toate fiind conştiente, a precizat ISU Braşov.

Publicitate

„Conducătorul autoturismului este în stare mai gravă. Se intervine pentru acordarea asistenţei medicale şi evaluarea victimelor”, a arătat sursa citată.

Şi reprezentanţii Poliţiei Braşov au precizat că 11 persoane primesc îngrijiri medicale la locul accidentului şi că doar unul dintre şoferi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Cel de-al doilea şofer nu a putut fi testat până în acest moment.

Comunicatul INFOTRAFIC:

Publicitate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe DN 13 Brașov – Sighișoara, la kilometrul 14+500 metri, în zona localității Feldioara, județul Brașov, un autoturism a fost implicat într-un impact cu un microbuz. În urma coliziunii, trei persoane din microbuz au fost rănite, primind îngrijiri medicale la locul producerii accidentului.

Traficul se desfășoară pe un fir, alternativ, prin dirijare, estimându-se reluarea circulației în condiții normale în 45 de minute.

video

Citește mai mult

Social

Ministrul Educației consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că elevii au nevoie de ore de educație sexuală în școli și totodată, anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul disciplinei Educație pentru sănătate, dar care este opțională și la care nu participă un număr mare de elevi, potrivit Digi24.

„Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi”, a declarat ministrul Educației pentru Digi24.

Publicitate

De asemenea, ministrul a afirmat faptul că subiectul privind educația sexuală în școli a fost deja inclus în planurile-cadru pentru licee, care stabilesc ce materii se predau și numărul de ore aferent fiecărei materii în parte în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citește mai mult

Social

Incidența la Brașov a ajuns la 4,33 – Situația pe toate localitățile

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 2,94 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a crescut din nou. Marți, 02 martie, incidența la nivelul municipiului este de 4,33, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare valoare o are rata de incidență în comuna Sânpetru, și anume 5,15 la mie.

Publicitate

Totodată, în ultimele 24 ore au fost depistate 180 noi cazuri de COVID-19 în județul Brașov dintre care 116 au fost din Municipiul Brașov.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

Citește mai mult
Publicitate

De Interes

>