Connect with us
Publicitate

Administrație

S-a votat! Destinele județului sunt în mâinile lor pentru următorii 4 ani. Adrian Veștea, Zoltan Szenner și Șerban Todorică

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Brașov, Adrian Veștea, a depus jurământul în această funcţie, pe 21 octombrie, alături de 25 de consilieri judeţeni validaţi de Tribunalul Brașov, din cei 34 aleşi. Ieri, a avut loc o ședință extraordinară la Consiliul Județean Brașov. Pe ordinea de zi a fost proiectul privind depunerea jurământului pentru cei nouă consilierii care nu au putut depune jurământul pe 21 octombrie dar și cel legat de alegerea celor doi vicepreședinți. La vicepreședinți nicio surpriză, Zoltan Szenner și Șerban Todorică au fost numiți în funcție.

După investire, noul vicepreședinte CJ Șerban Todorică s-a arătat onorat pentru numire, acesta a declarat: ‘de-a lungul carierei am fost in slujba cetatenilor si acelasi lucru in voi face si in continuare. Am emotii, pentru ca nivelul este mai ridicat, dar nu voi dezamagi. Aveti in mine un aliat si un partener’. La rândul, său Zoltan Szenner a declarat că ‘increderea dumneavoastra ma onoreaza si ma obliga. Aceasta functie este o provocare. Voi face tot ce pot sa obtin rezultatele. Nu sunt omul vorbelor ci al faptelor. Nu am experienta in administratia publica dar am o vasta experienta in mediul privat si sunt un om orientat pe rezultate’.

La final, Adrian Veștea a declarat că în prima parte a noului mandat, CJ își va canaliza energia pe terminarea proiectelor aflate în derulare. „Este vorba despre investitii in infrastructura rutiera.

Avem multe proiecte, atat pe Programul National de Dezvoltare Locala, cu finantare de la bugetul de stat, cat pe Programul Operational Regional, cu finantare europeana.

Publicitate

De asemenea, am avut proiecte derulate prin Compania Nationala de Investitii, dar avem in derulare si unele finantare din bugetul judetului Brasov.

Totodata, sunt in derulare multe proiecte si in domeniul sanatatii.

Nu in ultimul rand, sunt in derulare lucrarile la Aeroportul Brasov, acesta fiind unul dintre proiectele asteptate de brasoveni”, a declarat președintele CJ Brașov.

Nu în ultimul rând, Veștea le-a mulțumit pentru activitate și pentru buna colaborare vicepreședinților, care ieri și-au încheiat mandatul, domnului Adrian Gabor și doamnei Tóásó Imelda.

Majoritatea în CJ Brașov va fi asigurată de cei 16 consilieri PNL, împreună cu doi consilieri Pro-România la care se vor alătura și cei opt consilieri județeni aleși pe listele USR – PLUS. Cei opt consilieri județeni ai PSD vor face opoziție.

În privința comisiilor de specialitate ale Consiliului Judeţean Braşov, acestea au următoarea componență și coordonare:

Comisia nr. 1: de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanţe – 7 membri

 1. PNL – Ţop-Ferghete Floriana-Carmen (președinte)
 2. PNL – Gabor Alexandru-Adrian
 3. PNL – Diaconu Daniel Nicolae
 4. PNL – Călburean Gheorghe
 5. USR – Bucur Ioan Codruţ
 6. PRO-RO – Leonte Cătălin (secretar)
 7. PSD – Bălăşescu Marius

Comisia nr. 2: de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură – 3 membri:

 1. PNL – Nan Cătălin-Viorel (președinte)
 2. USR – Agache Aurel Dionisie (secretar)
 3. PSD – Dragoman Aurora

Comisia nr. 3: pentru industrie, comerţ, agricultură şi administrarea domeniului public şi privat al judeţului – 3 membri:

 1. PNL – Popoiu Marian-Eugen
 2. PNL – Banciu Ionuţ Sorin (secretar)
 3. PSD – Voina Dan (președinte) (secretar)

Comisia nr. 4: pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ cultură şi culte – 3 membri:

 1. PNL – Bucur Valentin-Florin (președinte)
 2. USR – Dobrinoiu Dumitru-Emanuel (secretar)
 3. PSD – Bucur Ariana-Oana

Comisia nr. 5: pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti – 3 membri:

 1. PNL – Sterpu Ciprian (președinte)
 2. PNL – Dragomir Liviu (secretar)
 3. USR – Stoianovici Marius-Mihail
 4. PRO-RO – Dumitru Dragoş-Cristian
 5. PSD – Manea Ion

Comisia nr.6 — pentru relaţii internaţionale şi dezvoltare durabilă – 3 membri:

 1. USR – Rad Lucian-Eugen (președinte)
 2. PNL -Vocilă George-Adrian (secretar)
 3. PSD – Suciu Iosif

Comisia nr. 7: pentru sănătate, protecţia copilului şi a persoanelor adulte – 5 membri:

 1. PNL – Marius Neculoiu (președinte)
 2. PNL – Ungureanu Vasile
 3. PNL – Noaghea Nelu-Petre (secretar)
 4. USR – Joliff Erwan Francois Michel Marie
 5. PSD – Iatan Adrian

Comisia nr. 8: pentru sport, tineret, turism şi servicii, protecţia mediului, probleme ecologice şi silvicultură – 3 membri:

 1. USR – Ivan-Nunvailer Silviu (președinte)
 2. PNL – Crăciun Dragoş-Romulus (secretar)
 3. PSD – Şerban Cristinel Claudiu
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes