Connect with us
Publicitate

Eveniment

S-a stins un mare actor al Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov

Publicat

pe

Doliu în România! Am pierdut un mare actor. Va fi înmormântat joi, 6 iunie 2024. Astăzi, 5 iunie 2024, va avea loc priveghiul său, iar cei care l-au admirat își vor putea lua „Rămas bun!” de la el.

Doliu pe scena teatrului din România! George Custură a murit. Actorul brașovean s-a stins din viață la onorabila vârstă de 68 de ani. A decedat marți, 4 iunie 2024, după o lungă perioadă de suferință.

Momentan, cauza decesului său rămâne necunoscută. Nefericitul anunț a fost făcut de către Teatrul Sică Alexandrescu Brașov, prin intermediul rețelelor sociale.

Priveghiul va avea loc miercuri, 5 iunie 2024, la ora 18:30, în Capela Bisericii Sfântul Nicolae. Acolo, admiratorii săi îi vor putea aduce un ultim omagiu. Joi, 6 iunie 2024, George Custură va fi înmormântat la Cimitirul Bisericii Sfântul Nicolae. Va fi condus pe ultimul drum la ora 12:00.

Publicitate

„Cu profundă tristețe, anunțăm că astăzi, colegul nostru drag, om deosebit și actorul de excepție George Custură, a încetat din viață. Ne-a părăsit, lăsând în urmă o carieră strălucită și amintiri prețioase pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat.

A încântat generații întregi prin talentul său remarcabil și dedicarea sa față de artă, lăsând o moștenire de neuitat în lumea teatrului și cinematografiei. (…) Amintirea sa va rămâne mereu vie în inimile noastre”, a transmis teatrul respesctiv.

Numele său nu va fi uitat vreodată

„La începuturile mele de la Teatrul Maria Filotti din Brăila, l-am avut partener în mai multe spectacole. Era energic, avea umor, mi-a fost un bun camarad. Și după ce am plecat care încotro am păstrat legătura. O făceam amândoi cu plăcere. Avea mereu un proiect pentru care se lupta, la care visa.

Adora meseria de actor. Cred că asta îl definește cel mai bine. De astăzi, George Custură a plecat spre cele veșnice. Ne vom revedea cândva, prietene. Dumnezeu să te odihnească de-a dreapta sa!”, a scris, la rândul ei, Luminița Iordănescu, regizor și membru al Consiliului de Administrație al TVR din partea salariaților, pe Facebook.

Admiratorii marelul actor au reacţionat imediat în mediul online. Iată doar câteva dintre mesaje:

„Odihnă veșnică maestre, nu te vom uita niciodată. Mulțumesc pentru toate sfaturile primite, maestre!”

„Îngerii nu mor niciodată! Ne-au rămas prețioasele amintiri, momente unice, prietenia și iubirea actului de creație autentic! Drum lin către stele, dragă George Custură! De azi, marea scenă a teatrului și filmului vor fi triste și mai sărace!”

Între anii 1983 – 1991, George Custură a jucat la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila. În anul 1991, a continuat să joace pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu” din Brașov. A jucat peste 40 de roluri principale în piese de teatru.

De-a lungul carierei sale, a participat la turnee europene şi la turnee americane cu spectacolul „Danaidele”. A făcut parte din proiectul teatral româno-austriac „Hora iubirilor”, jucat în limba română la Viena, Austria.

În trecut, a jucat şi în filmele: „Hotel de lux”, „Cel mai iubit dintre pământeni” și „Ryna”. „Hotel de lux” a câştigat premiul „Leul de argint” la Festivalul de Film de la Veneţia din anul 1992.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes