Connect with us

Eveniment

S-a răsturnat cu mașina. Șoferul era sub influența alcoolului

Știri Brașov

Publicat

pe

Un bărbat s-a răsturnat cu mașina pe care o conducea, pe raza localității Săcele. În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul se afla sub influența alcoolului.

Publicitate

În urma accidentului, nu s-au înregistrat victime ci doar pagube materiale. A fost prezenta la fața locului și o autospecială de stins incendii cu apă și spumă pentru asigurarea măsurilor PSI.

„Un bărbat, care conducea un autoturism pe strada Câmpului din municipiul Săcele a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat pe plafon, pe partea carosabilă.

Publicitate

În urma impactului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.31 mg/l alcool pur.

Publicitate

Acesta a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară, s-a procedat la reținerea permisului de conducere”, ne-a declarat comisarul Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.

„O victimă conștientă, neincarcerată. Acționăm cu un echipaj SMURD și o autospecială de stins incendii cu apă și spumă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, plutonier major Luiza Dănilă.

Foto: Petrișor B.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Eveniment

VIDEO / La un pas de tragedie. Momentul în care un motociclist cade între două maşini încercând să facă o depăşire riscantă

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

Un incident de trafic a fost surprins de camera de bord a unei maşini. Pe imaginile care au fost postate pe reţelele sociale se vede cum un motociclist cade încercând să depăşească un camion. Văzând că o mașină vine spre el chiar când intră în depăşire, motociclistul de dezechilibrează și cade între camion şi  maşina care vine din sens opus.

Cel care a postat imaginile spune că incidentul s-ar fi produs pe DN 13.

Publicitate

Poliţia nu a putut confirma, nefiind anunţată de incident.

video

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Peste 1.000 de amenzi au dat poliţiştii rutierii din Braşov săptămâna trecută. Aproape 300.000 de lei este suma totală a sancţiunilor

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

În perioada 05 – 11 aprilie 2021, polițiștii rutieri și polițiștii cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pe raza județului Brașov pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră și ordine publică.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

  • Verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020;

  • Impunerea respectării tuturor normelor legale de către conducătorii auto în ceea ce privește circulația pe drumurile publice;

  • Verificarea alcoolscop și cu aparatul DrugTest a tuturor conducătorilor auto;

  • Respectarea limitelor legale de viteză prevăzute pentru sectorul de drum parcurs;

    Publicitate

În cadrul activităților desfășurate au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare, etiloteste, etilometre, aparate DrugTest, precum și cinemometre TruCam.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 1.018 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 910 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 – rep. privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de peste 295.000 lei.

Publicitate

De asemenea, polițiștii au reținut 105 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice și au reținut 42 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii constatat 24 de infracțiuni la regimul rutier, respectiv punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, precum și alte infracțiuni la regimul rutier, fiind întocmite dosare penale, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Publicitate
Citește mai mult

Eveniment

Cruzime extremă la Săcele. Un tânăr de 15 ani a ucis un câine lovindu-l în cap cu un obiect ascuțit

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Ieri, 11 aprilie 2021, în jurul orei 11.45, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele au fost sesizați cu privire la faptul că, pe un teren viran, se află cadavrul unui câine. A fost constituită, de îndată, o echipă operativă formată din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele și lucrători din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov, care s-au deplasat la fața locului.

Din cercetările efectuate în cauză, cadrele de poliție au stabilit faptul că un tânăr, în vârstă de 15 ani, din municipiul Săcele ar fi aplicat lovituri în zona capului, cu un obiect ascuțit, contondent, asupra unui câine, cauzând decesul animalului.

Publicitate

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Conform prevederilor legale în vigoare, prin cruzime faţă de animale se înţelege:

Publicitate

– omorârea animalelor, cu intenţie;

– practicarea tirului pe animale domestice sau captive;

– organizarea de lupte între animale sau cu animale;

– folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

– folosirea de animale pentru expoziţii, spectacole, publicitate, realizare de filme şi în scopuri asemănătoare, dacă aceste activităţi le provoacă suferinţe fizice şi psihice, afecţiuni sau răniri;

– abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului;

Publicitate

– administrarea de substanţe destinate stimulării capacităţilor fizice ale animalelor în timpul competiţiilor sportive, sub forma dopajului;

– maltratarea şi schingiuirea animalelor;

– intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor;

– provocarea de suferinţe fizice şi psihice prin orice mijloace;

– despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă;

– capturarea animalelor prin alte metode decât cele prevăzute de lege;

– folosirea armelor cu tranchilizant în alte situaţii decât pentru imobilizarea animalelor.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;

b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

e) rănirea sau schingiuirea animalelor;

f) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor;

g) folosirea animalelor aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole similare.

Constituie contravenţie și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 3.000 de lei, următoarele fapte:

– neasigurarea de către deținătorii de animale, în funcţie de nevoile etologice, specie, rasă, sex, vârstă şi categorie de producţie, a următoarelor:

*un adăpost corespunzător;

*hrană şi apă suficiente;

*posibilitatea de mişcare suficientă;

*îngrijire şi atenţie;

*asistenţă medicală.

*folosirea de animale pentru expoziţii, spectacole, publicitate, realizare de filme şi în scopuri asemănătoare, dacă aceste activităţi le provoacă suferinţe fizice şi psihice, afecţiuni sau răniri;

*abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului;

*administrarea de substanţe destinate stimulării capacităţilor fizice ale animalelor în timpul competiţiilor sportive, sub forma dopajului;

*despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă;

– folosirea armelor cu tranchilizant în alte situaţii decât pentru imobilizarea animalelor.

Persoana care contribuie la dresarea unui animal are obligaţia de a folosi mijloace de dresaj care să nu provoace traume psihice sau fizice, precum şi de a folosi metode care să nu prejudicieze sănătatea ori bunăstarea animalului.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>