Connect with us
Publicitate

Social

S-a publicat lista stațiunilor unde se acordă bilete de tratament pentru pensionari. Schimbări majore pentru bilete de tratament balnear 2024

Publicat

pe

Casa de Pensii a deschis sesiunea de depunere a cererilor pentru acordarea biletelor de tratament pentru stațiunile balneare. 

Publicitate

Lista stațiunilor pentru care pensionarii din România primesc bilete de tratament cuprinde stațiunile: Amara, Bala, Bizusa, Buziaș, Covasna, Geoagiu și Lacul Sărat. De asemenea, incluse sunt și stațiunile Moneasa, Nicolina, Olănești, Pucioasa, Monteoru și 1 Mai.

Pentru acest an,  în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice vor fi asigurate 60.420 de bilete de tratament.  Suma alocată acestor tipuri de facilități ajunge în 2024 la 400.000 mii lei.

Prețul biletului de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament.

Pensionarii care beneficiază de bilete de tratament beneficiază de noi avantaje, prin intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor.

Publicitate

Prin Legea nr. 442/2023 a bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024 s-au prevăzut sumele cu această destinaţie la capitolul „Asigurări si asistență socială“, titlul „Asistenţă socială“, articolul „Ajutoare sociale“, alineatul „Ajutoare sociale în natură“, în valoare de 400.000 mii lei.

Din această sumă vor fi asigurate maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferența de bilete se va stabili în urma încheierii unor contracte subsecvente de prestări servicii cu alte unităţi de profil în baza atribuirii, în anul 2024, de acorduri cadru de servicii de tratament balnear, cazare şi masă.

Numărul biletelor de tratament balnear care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabileşte prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament.

Din septembrie 2024, soţii vor putea merge împreună la tratament balnear, chiar dacă unul dintre ei nu este asigurat ori nu este pensionar.

Regula de bază, la acordarea biletelor de tratamentul balnear la care au dreptul asigurații și pensionarii, rămâne aceeași: prestațiile privind tratamentul balnear sunt furnizate prin acordarea de bilete de tratament asiguraților și pensionarilor sistemului public de pensii, în limita sumelor alocate pentru această prestație, prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes