Connect with us
Publicitate

Social

S-a lansat licitaţia pentru noul Cămin destinat persoanelor fără adăpost

Publicat

pe

Primăria Brașov a publicat anunțul de licitație privind execuția lucrărilor pentru amenajarea Căminului pentru persoane fără adăpost, pe str. Panselelor nr. 23. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 august 2020. Valoarea estimată a achiziției este de 15.329.531,49 lei  + TVA, fondurile fiind asigurate din bugetul local.

„Ieri (n.r. joi 16 iulie) am lansat licitația pentru amenajarea unui nou centru pentru persoanele fără adăpost care – pe lângă faptul că va fi situat în apropierea Direcției de Asistență Socială și va fi astfel mai ușor de gestionat – va asigura condiții mai bune decât cel de acum, mai ales că la începutul acestui an standardele de calitate în serviciile sociale s-au modificat, iar noi trebuie să ne asigurăm că îndeplinim toate condițiile pentru a fi licențiați în asigurarea acestui serviciu, pentru ca persoanele fără adăpost să poată beneficia, în continuare, de un acoperiș deasupra capului.

Aici va funcționa și un centru rezidențial, astfel că persoanele fără adăpost care au un loc de muncă vor fi cazate pe o perioadă de doi ani, pentru a le putea oferi șansa de a se reintegra în comunitate. În locul actualului centru vom amenaja locuințe sociale, pentru ca familiile sau persoanele aflate într-o situație mai dificilă să poată primi o locuință”, a declarat primarul George Scripcaru.

Detalii procedură:

Publicitate
 • Execuția lucrărilor pentru ”Cămin persoane fără adăpost, str. Panselelor nr.23”
 • Termenul limită pentru primirea ofertelor este 17.08.2020, ora 15.00.
 • Tipul procedurii: licitaţie deschisă.
 • Criteriul de atribuire: prețul cel mai scăzut
 • Valoare:  15.329.531,49 lei  + TVA.
 • Durata contractului: 12 luni.

Detalii caiet de sarcini:

Principalele lucrări ce vor fi executate:

 • – desființarea pereților interiori din zidărie conform propunerii de arhitectură;
 • – demolarea parțială a unor parapete ale golurilor de tâmplărie exterioară;
 • – dezafectarea tuturor instalațiilor și echipamentelor existente în imobil;
 • – reconfigurarea golurilor de tâmplărie exterioară;
 • – recompartimentarea spaţiului interior cu pereţi din zidărie de umplutură în grosime de 12 cm și 15 cm și pereți din gipscarton cu grosime de 10 cm;
 • – refacerea instalaţiilor interioare. Trecerea acestora prin plăcile din beton existente se va realiza prin carotare;
 • – refacerea finisajelor la nivelul pereţilor, tavanelor și al pardoselilor;
 • – montarea de tâmplărie exterioară termoizolantă cu grad ridicat de performanță;
 • – reabilitare termică.

Soluție propusă

Obiectivul acestei construcții este de a amenaja un cămin pentru persoane fără adăpost, cu locuri de cazare concentrate într-un adăpost de noapte şi cazare în regim de urgenţă, structurat în spaţiu de triaj şi spaţiu de cazare, prin transformarea căminului școală existent. Parterul imobilului va avea un spaţiu închis şi securizat, prevăzut cu geam de supraveghere, izolator dotat cu pat şi băncuţe, spaţiu pentru păstrarea articolelor de îmbrăcăminte dotat cu dulapuri, băncuţe şi maşină de spălat, sală de mese şi spaţiu de cazare de urgenţă.

Etajele se vor amenaja ca spaţii de cazare, grupuri sanitare comune cu cabine de duş diferenţiate pe sexe şi spaţii pentru pregătirea hranei.

Clădirea nou realizată va veni în ajutorul persoanelor fără adăpost, premiza creșterii numărului acestora fiind datorată problemelor sociale, crizei financiare etc. Importanța acestei lucrări rezidă în necesitatea nevoii de locuință, tot mai des întâlnită, nevoia găsirii unui loc de munca și, în general, depășirea acestor situații dificile și integrarea socio profesionala a persoanelor fără adăpost.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes