Connect with us
Publicitate

Administrație

S-a dat startul pregătirii tehnice pentru A3, Braşov – Ploieşti. Cătălin Drulă: „Trebuie să începem lucrul efectiv cu utilaje în teren cât mai repede”

Publicitate

Publicat

pe

Start pentru pregătirea tehnică a autostrăzii Ploieşti – Braşov (A3).

Publicitate

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat joi că a „dat ordinul”de începere a pregătirii tehnice a autostrăzii A3 Ploiești-Brașov, în prima întâlnire oficială cu proiectantul, la sediul CNAIR.

În urma întâlnirii avute, ministrul Drulă a transmis că pe viitoarea autostradă se doresc soluţii moderne, tuneluri la Buşteni şi la Sinaia dar şi soluţii prietenoase cu mediul. Mai mult Cătălin Drulă a declarat că vrea ca utilajele să intre cât mai repede în teren.

„Astăzi, 11 martie, în prima întâlnire oficială cu proiectantul la sediul CNAIR. Această autostradă trebuie pregătită fără cusur din punct de vedere al documentației tehnice și studiilor de teren. Nu ne mai permitem întârzieri.

Publicitate

Ne dorim soluții moderne, cu tuneluri (Bușteni+Sinaia), soluții prietenoase cu turismul și mediul.

Conform contractului, una dintre primele etape este pregătirea studiilor de trafic: modelarea traficului, a fluxurilor de circulație, prognoza de trafic și finalizarea acestui capitol.

În paralel se desfășoară studiul alternativelor de traseu cu schițe, sisteme rutiere proiectate, scurgerea apelor și identificarea constrângerilor de pe fiecare opțiune. După o etapă de consultare publică se aprobă traseul final.

Studiile contractate sunt cele hidrologice, hidraulice și geotehnice – un capitol foarte important pentru orice construcție pe care o vrem executată fără probleme în teren. Și acestea sunt doar o parte din activitățile necesare.

Pe sectoarele critice, unde – știm cu toții – traficul este infernal (centurile de la Comarnic și Bușteni) și pe Ploiești – Comarnic, am cerut proiectantului din nou ca documentația să fie livrată în avans.

Publicitate

Trebuie să începem lucrul efectiv cu utilaje în teren cât mai repede pe această autostradă.”, a transmis Cătălin Drulă

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes