Connect with us
Publicitate

Administrație

S-a dat startul licitației pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Făgăraș

Publicat

pe

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că a început licitația pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Făgăraș. Anunțurile pentru trei dintre cele patru tronsoane au fost publicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în Sistemul de Achiziții Publice.

Publicitate

Aceste porțiuni ale viitoarei șosele de mare viteză sunt:

  • Tronsonul 2: Avrig-Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1), în lungime de 19,92 km și cu o valoare estimată de 1,713 miliarde de lei (fără TVA)
  • Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B), în lungime de 17,61 km și cu o valoare estimată de 1,836 miliarde de lei (fără TVA)
  • Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș (cu o lungime de 16,26 km) și Drum de legătură cu DN1 (cu o lungime de 5,65 km), cu o valoare totală estimată de 1,163 miliarde de lei (fără TVA).

Datele limită pentru depunerea ofertelor sunt:

  • 11 octombrie 2022/Tronsonul 2
  • 12 octombrie 2022 /Tronsonul 3
  • 13 octombrie 2022/Tronsonul 4.

Pentru fiecare tronson perioada de proiectare va fi de 12 luni și cea de execuție a lucrărilor va fi de 36 de luni, iar întregul proiect este finanțat din fonduri europene nerambursabile. Anunțurile de participare vor fi vizibile ulterior publicării acestora în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Publicitate

Tronsonul 1 are o lungime de 14,25 de kilometri, iar inclusiv proiectul pentru realizarea acestei porțiuni va fi scos la licitație. În total, viitoarea autostradă Sibiu – Făgăraș va avea o lungime de 68,95 kilometri și sunt prevăzute 7 noduri rutiere, 102 de poduri, pasaje şi viaducte, 2 centre de întreţinere/monitorizare şi 4 spaţii de servicii. Valoarea totală a investiției este estimată la 7,5 miliarde de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes