Connect with us
Publicitate

Social

S-a dat startul donațiilor și înscrierilor pentru a noua ediție a concursului Brașov Heroes. Care sunt cele 10 cauze pe care brașovenii le pot susține

Publicat

pe

Au început pregătirile pentru unul dintre cele mai mari evenimente caritabile din Brașov. Organizatorii Brașov Heroes au dat startul donațiilor și înscrierilor în cursa cu obstacole a comunității, iar brașovenii pot susține una dintre cele 10 cauze alese pentru cea de-a noua ediție a competiției. Acestea sunt:

  1. Educația – cheia reușitei – Asociația pentru Dezvoltare Durabilă și Integrare Profesională – A.D.D.I.P.
  2. Împreună Ajungem Mari – Ajungem Mari Brașov – Asociația Lindenfeld;
  3. Mișcare pentru nevăzători – Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Brașov;
  4. O secundă pentru viață – Caravana cu Medici – filiala Brașov;
  5. ReanimaLe – Care for Dogs;
  6. Centru-Complex Rezidențial pentru adulți cu autism fără familie – Copiii de Cristal;
  7. Grow.Know.Explore – Grow and Know;
  8. E nevoie de un sat să crești un copil! – Grupul Civic „Casa Bună Sânpetru” & Asociația BertaLand;
  9. O masă caldă pentru toți – Kastel;
  10. Simte VERDE! – Școala Gimnazială Nr. 8 Brașov.

În următoarele trei luni va fi organizată această campanie de strângere de fonduri care va culmina cu evenimentul sportiv din zona Lacului Noua, din data de 4 septembrie. Brașovenii pot susține cauzele caritabile fie prin donații în bani, fie prin prezența fizică la concursul de alergat din toamnă.

„Este foarte important pentru orice comunitate să adune rândurile și să se implice, mai ales când vorbim despre cauze umanitare, despre cauze sociale, despre cauze de mediu, și Brașov Heroes, ajuns la ediția a IX-a, este un exemplu de bune practici în acest domeniu. Apelul meu către întreaga comunitate este ca, în următoarele trei luni de zile, să donăm, să ne antrenăm pentru cursa cu obstacole – care va avea loc în 4 septembrie, la Lacul Noua, pe traseul tradițional – și să fim parte din acest demers, un demers care ne adună, ne coagulează și ne face să-i ajutăm pe cei mai defavorizați dintre noi, într-o cursă a comunității”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Organizatorii le propun brașovenilor o ediție cu noutăți și surprize, la care sunt așteptați peste 2.700 de participanți: alergători, donatori și susținători. Până pe 17 iulie 2022, brașovenii plătesc taxa de alergător la un preț redus.

Publicitate

„Sunt două elemente de noutate. Avem Brașov Heroes Week: în săptămâna 28 august – 4 septembrie, orice persoană, de oriunde din lume, își poate face propria cursă și astfel să susțină cauza pe care a ales să o susțină cu 90% din taxa pe care o achită pe site. Invităm fiecare persoană care nu este în Brașov, dar dorește să fie un erou de Brașov, să intre pe site, pe brasovheroes.ro, și să se înscrie la Brașov Heroes Week. Iar a doua noutate este faptul că orice alergător poate accepta provocarea să devină alergător-ambasador. Asta înseamnă că până pe 19 august duce povestea cauzei pe care o susține mai departe, strânge donații, și dacă reușește să strângă 500 de lei îl declarăm alergător ambasador și va primi un număr auriu în cursă, astfel încât să fie cunoscut, recunoscut și să-l celebrăm. Ne așteptăm să avem 1.300 de alergători la cursa din 4 septembrie de la Lacul Noua și 1.400 de donatori, deci să creștem cu încă 700 de eroi de Brașov anul acesta față de anul trecut. Ne dorim să activăm și mai puternic comunitatea, spre binele tuturor, și, bineînțeles, să trăim și o experiență foarte plăcută în cursa cu obstacole din pădurea de la Noua, a explicat Laura Popeea, director executiv Fundația Comunitară Brașov.

În cele câteva ore de la lansarea Brașov Heroes s-au strâns deja 37 de donații, 3 alergători s-au înscris la cursa cu obstacole, iar un alergător s-a înscris la Brașov Heroes Week. De-a lungul anilor, cei peste 7.000 de alergători și 3.500 de donatori au reușit să finanțeze 89 de proiecte sociale cu peste 800.000 de lei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes