Connect with us
Publicitate

Util

Ruladă de biscuiți sau ciocolată de casă falsă

Publicat

pe

Lascăr Mihaela, îndrăgostită iremediabil de dulce. Cursul de cofetar îmi întărește convingerile și ia naștere pagina Deliciile Nataliei / www.facebook.com/Delicii.Natalia

Tare faină delicioasa asta. Tare faină mai ales când poftiți la o ciocolată de casă aromată și nu aveți prin bucătărie lapte praf. Că de…așa mai facem noi gospodinele și nu avem timp să ne organizăm cum ar trebui  pentru că ne lovește pofta sau cheful de prăjiturit.

Nu m-aș fi gândit la varianta asta însă când a fost degustată de o gură străină am primit un feedback de genul “vreau și eu rețeta pentru ciocolata de casă”.

E super simplă de făcut iar ingredientele sunt puține. Este aromată și garantez pentru inimi cucerite și fluturi in stomac. Parcă pe acolo trecea dragostea nu? Zic și eu.

Să revenim la ce avem de pregătit:

Publicitate
  • 600 gr biscuiți simpli măcinați;
  • 3 lg cacao;
  • Esență rom;
  • 400 ml lapte rece;
  • 200 gr unt;
  • 200 gr zahăr pudră;
  • 100 gr nucă de cocos;
  • Esență de vanilie.

Procedeul de preparare e floare la ureche. Floare de mușețel la ureche de elefant.

Biscuiții îi amestecăm cu laptele. Aici puteți jongla cu cantitatea de lapte în funcție de cât de mari băutori sunt biscuiții pe care îi aveți. Peste această cremă punem cacao și romul. Et voila. Gata prima parte. O împărțim în două și o întindem cu sucitorul între 2 folii alimentare. Este o compoziție lipicioasă iar această metodă ne ajută.

Următul pas este pregătirea cremei de cocos.

Untul trebuie spumat foarte bine nu înainte de a fi lăsat la temperatura camerei o oră. Peste unt adăugăm zahărul, nuca de cocos și vanilia. Gata și a doua parte care o vom întinde ușor peste stratul de biscuiți. Rulăm ușor ruladele strâns și le dăm la rece peste noapte.

Tăiați-le finuț sau de două degete cât să vă înfrânați pofta. Tăvăliți-le prin nucă de cocos. Și mușcați.

Pe data viitoare cu spor și poftă și soare sau răcoare, cum vă poftește inima.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes