Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Romsilva dă 3,6 milioane de lei pentru „recensământul” animalelor din Piatra Craiului. Datele vor fi folosite la stabilirea unor măsuri de protecţie

Publicat

pe

Romsilva a pregătit 3.662.820 lei pentru realizarea unui studiu referitor la animalele din Piatra Craiului, anunță Bună Ziua Brașov.

Publicitate

În baza acestui contract, consultantul de specialitate va trebui să inventarieze speciile, dar şi să evidenţieze habitatele pe o hartă. De asemenea, va fi evaluată şi starea de conservare a speciilor de interes comunitar sau naţional (cum sunt, de exemplu, caprele negre) iar datele obţinute în urma acestei analize vor fi utilizate pentru stabilirea unor măsuri de protecţie.

Realizarea acestui „recensământ” face parte dintr-un proiect mai amplu, ce vizează revizuirea planului de management al Parcului Naţional Piatra Craiului, document pentru elaborarea căruia a fost obţinută o finanţare europeană.

Evaluarea faunei va dura 13 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor. În această perioadă, specialiştii firmei care realizează cercetarea vor trebui să se deplaseze în teren, în baza unor fişe de lucru.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes