Connect with us
Publicitate

Social

Romii și-au făcut criptomonedă, Gypsicon. ”A avut o creştere de 1.000%, în doar o săptămână”

Publicat

pe

Publicitate

Daniel Cioabă, cunoscut drept „regele romilor”, a anunțat că  va produce o criptomonedă care va purtea numele Gypsycoin. ”Acest proiect reprezintă prima monedă universală a romilor de pretutindeni”, anunță romii într-un comunicat de presă. Fondurile obținute din tranzacționări vor fi folosite pentru ”dezvoltarea socială pentru combaterea discriminării şi xenofobiei şi dezvoltarea socială şi educaţională a romilor”, supă cum se precizează și pe site-ul creat pentru această monedă virtuală. „Aşteptările noastre sunt ca moneda să fie listată cât mai repede pe exchange-uri precum: Binance, Crypto.com etc., deoarece moneda a avut o creştere foarte mare, de 1000%, în doar o săptămână şi peste 1000 de holderi”, susține Cioabă într-o declarație acordată Adevărul.ro.

Conform coinsniper.net, gypsycoin are o capitalizare de 8 milioane de dolari, iar valoarea acesteia este acum de de 0.00008 dolari.

Proiectul a fost gândit pentru a simboliza unitatea acestei etnii: „Caracterul comunitar al acestui token este redat de distribuţia de pe piaţă. Din acest punct de vedere, GYPSYCOIN se potriveşte cu dinamica actualei pieţe cripto. Aşadar, 90% din monede au fost arse (scoase din uz), rămânând 10% pentru a circula pe piaţă. Ţinând cont de latura tradiţionalistă a comunităţilor de romi, motto-ul GYPSYCOIN poate fi rezumat la respectarea tradiţiei prin promovarea inovaţiei, bazându-se în acelaşi timp pe potenţialul ascuns al unităţii unei comunităţi distribuite pe tot globul, dar care au rămas în strânsă legătură unele cu celelalte“, se precizează în comunicat.

De asemenea, se precizează că vor mai exista şi alte domenii asupra cărora se vor extinde beneficiile noii monede virtuale, precum: mediul înconjurător, iniţiativa cetăţenească, educaţie pentru sănătate, sport, tehnologie, muzică etc. „Acest proiect este unul deschis, iar moneda GYPSYCOIN va putea dispune de utilizări adiţionale, în funcţie de evoluţia şi parteneriatele proiectului. Totodată, acest proiect beneficiază de sprijinul International Romani Union”, se mai arată în comunicat.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes