Connect with us
Publicitate

Administrație

Romii de pe strada Carierei, din Braşov, ar putea să stea legal în case, după ce ani de zile locuinţele lor nu au existat în acte

Publicat

pe

Publicitate

Situația mai multor locuitori de pe strada Carierei urmează să fie reglementată după zeci de ani în care locuințele lor există fizic, dar nu și pe hârtie.

Problema lor a mai fost discutată și în comisii de la Prefectură, iar astăzi, aleșii locali au aprobat în unanimitate un proiect de hotărâre ce deschide drumul reglementării juridice în acea zonă, transmite Radio România Braşov FM.

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a oferit detalii: ”Este un demers de a reglementa situația așezării informale de pe strada Carierei. Vom avea încă unul pentru o reglementare similară pentru strada Cărămidăriei. Avem brașoveni, cetățeni ai Brașovului, care locuiesc în aceste așezări de ani buni de zile, care ne-au solicitat, chiar și în ședințe anterioare de consiliu, o soluție pentru a putea avea acte de identitate. Primul pas este cel al definirii acestei zone drept așezare informală, cu stabilirea limitelor sale. Există o ridicare topografică, prin urmare, propunerea este să adoptați acest proiect de hotărâre pentru a putea face mai departe demersurile de formalizare a actelor de identitate”.

În zona Carierei – Cărămidăriei, încă din anii 1940 au apărut construcţii ilegale, iar în prezent sunt aproximativ 450 de persoane care locuiesc aici. De zece ani au tot solicitat reglementarea situației lor, dar acest fapt nu s-a întâmplat.

Publicitate

Au fost și condiționați să plătească o chirie la RIAL pentru a avea un act, respectiv contractul de închiriere, în baza căruia să li se facă acte de identitate, dar nu au buletine, doar acte de identitate provizorii, eliberate pe un an, din motivul „lipsă dovadă adresă de domiciliu”.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes