Connect with us
Publicitate

Util

Românii vor avea mai multe zile libere în perioada sărbătorilor de iarnă

Publicat

pe

Cum în acest an, atât Crăciunul, cât și Revelionul, vor fi în zile de duminică, românii ar fi avut doar câte două zile libere în perioada sărbătorilor de iarnă. Guvernul României a publicat lista cu sărbătorile legale și a acordat câte o zi în plus pentru Crăciun și Revelion.

În mod normal, prima zi de Crăciun și prima zi de anul nou sunt decratate prin lege ca fiind nelucrătoare. Dar cum anul acesta sărbătorile cad duminica, zi care este deja liberă, autoritățile au decis să declare și zilele de 26 decembrie și 2 ianuarie ca fiind nelucrătoare. Astfel, românii se vor bucura de câte trei zile libere atât de Crăciun, cât și de Revelion.

În anii următori, un alt lucru se va schimba, în ceea ce privește Crăciunul. În acest moment, ziua de 24 decembrie nu este considerată un liber naţional, dar deputatul USR Marian Lazăr a depus la Parlament o iniţiativă legislativă privind completarea Codului Muncii, prin care propune ca data de 24 decembrie, Ajunul Crăciunului, să fie declarată zi de sărbătoare legală, anunță national.ro.

Conform proiectului de lege, „la alineatul (1) al articolului 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011, cu modificările şi completările ulterioare, după sintagma „1 decembrie” se introduce o nouă liniuţă, cu următorul cuprins:”24 decembrie – Ajunul Crăciunului”.

Publicitate

„Iniţiativa legislativă îşi propune stabilirea zilei de 24 decembrie ca zi de sărbătoare legală, în care nu se lucrează. Ajunul Crăciunului, sărbătorit în data de 24 decembrie, reprezintă ultima zi din postul Naşterii Domnului. Acest post debutează în data de 15 noiembrie şi se încheie în ziua de 24 decembrie”, a declarat Marina Lazăr, citat de aceeași sursă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes