Connect with us
Publicitate

Social

Brașovenii se pot vaccina anti-COVID în județele Covasna și Harghita. După 8 februarie poate vor mai fi locuri libere

Publicat

pe

person in brown long sleeve shirt with white bandage on right hand

Brașovenii care vor să se vaccineze anti-COVID se pot programa în județele limitrofe unde mai sunt locuri libere, în condițiile în care în județul Brașov de două zile nu mai sunt locuri libere în niciun centru de vaccinare. 

Publicitate

Autoritățile centrale au anunțat miercuri că în urma interesului crescut al cetățenilor pentru vaccinare, în 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare.

”Repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări și, în mod obligatoriu, a rapelului. Potrivit situației raportate miercuri la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS”, au precizat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

Programări noi, după 8 februarie

Astfel, având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I si II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente.
”Totodată, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări și pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie. Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doza, cât și vaccinarea persoanelor nou programate.

Calendarul programărilor și suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP și cu direcțiile de sănătate publică”, au spu oficialii de la București.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes