Connect with us
Publicitate

Economic

Românii preferă cafeaua savurată în oraș. Piața de cafea out of home se ridică la 600 de milioane de euro, în țara noastră

Publicat

pe

În România, piața de cafea out of home este o industrie care se ridică la 600 de milioane de euro, o treime din această sumă fiind generată în București, acolo unde prețul mediu al unei cafele ajunge la 10,5 lei, arată un studiu Hospitality Culture Institute, citat de economedia.ro.

Publicitate

Studiul „Consumul de cafea out-of-home în România” și-a propus să analizeze comportamentul de consum de cafea în 10 centre urbane din România: București, Ploiești, Brașov, Timișoara, Oradea, Cluj, Iași, Constanța, Craiova, Galați.

Potrivit datelor Hospitality Culture Institute, 9 din 10 respondenți consumă cafea acasă, iar 5 din 10 respondenți beau mai multe cafele pe zi. În rândul acestora, media de consum se ridică la 2,7 cești de cafea pe zi.

În București, prețul mediu plătit pentru o ceașcă de cafea se ridică la 10,5 lei. În celelalte orașe analizate, prețul mediu este de 9,4 lei. Doar 49% dintre respondenții din București cunosc termenul „cafea de specialitate”, în celelalte orașe analizate media fiind de 47%.

Publicitate

„România este încă departe de consumul mediu al cafelei la nivel european, dar lucrurile evoluează într-o direcție pozitivă. Marii jucători din zona de sitting și to go au „normalizat” din ce în ce mai mult consumul de cafea în afara casei iar cafenelele de specialitate reprezintă adevărate puncte de coagulare a comunităților, deși rămân în continuare o nișă atunci când le raportăm la economia întregii industrii. Semne bune vin și dinspre zona de investiții, marile fonduri internaționale manifestându-și din ce în ce mai mult interesul pentru această zonă. În traducere liberă, asta înseamnă că ne putem aștepta ca efervescența să continue în această piață și în anii următori, atât în ceea ce privește cafeaua de masă cât și cafeaua de specialitate”, afirmă Florin Maxim, fondator Hospitality Culture Institute.

Potrivit studiului, 47% dintre bucureșteni și-au achiziționat ultima cafea dintr-o cafenea. Pe locurile doi și trei în top se află benzinăriile și automatele de cafea, ambele cu 20% dintre răspunsuri.

În cadrul celorlalte orașe analizate, 36% dintre respondenți și-au achiziționat cafeaua dintr-o cafenea, 25% dintre respondenți au cumpărat-o din benzinărie iar 21% dintr-un automat de cafea.

Studiul a fost realizat de Exact Business Solutions, la comanda Hospitality Culture Institute. Datele cantitative au fost culese prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) pe un eșantion de peste 800 de respondenți.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes