Connect with us
Publicitate

Economic

Românii pot investi în titluri de stat Tezaur. Randamente care ajung până la 9,15% pe an

Publicitate

Publicat

pe

Ministerul Finanţelor lansează o nouă sesiune de cumpărare a titlurilor de stat Tezaur, începând de marţi, 1 noiembrie.

Publicitate

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu, sunt în formă dematerializată, au maturităţi de 1 şi 2 ani şi dobânzi anuale de 8,7% şi 9,15%.

În perioada 1-24 noiembrie, titlurile de stat pot fi cumpărate online numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Totodată, între 1-25 noiembrie, titlurile de stat pot fi achiziţionate de la unităţile Trezoreriei Statului.

În paralel, titlurile de stat pot fi cumpărate prin Compania Naţională Poşta Română între 1-24 noiembrie, în mediul urban, şi 1-23 noiembrie în mediul rural.

Publicitate

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes