Connect with us
Publicitate

Social

Românii din Diaspora se întorc acasă din străinătate pentru a se vaccina antiCovid

Publicat

pe

Foto: Radio România Brașov FM

Mulți români plecați la muncă în străinătate se întorc în țară pentru a se vaccina împotriva Covid-19, mai ales de când în România sunt organizate maratoane de vaccinare fără programare.

Și la acțiunea desfășurată ieri, la Bazinul Olimpic din Brașov, s-au prezentat cel puțin două astfel de persoane, care s-au întors zilele trecute din Marea Britanie cu acest scop.

Mihaela M., de loc din Sinaia, a venit la Bazinul Olimpic Brașov însoțită de copiii săi, micuții pentru a asista la maratonul de înot, iar ea pentru a se imuniza, înainte de a se întoarce în țara în care lucrează de ani buni.

„Locuiesc în Marea Britanie și am venit special să îmi fac vaccinul pentru că acolo este nevoie de rapel și mi se făcea abia în august. Așa că am considerat că este mai ușor să imi fac o doză acasă, cu Johnson&Johnson. Salut inițiativa Guvernului Român de a organiza maraton de vaccinare fără programare. Este evident că numărul cazurilor cu Covid-19 a scăzut după ce populația a început să se vaccineze. În plus, vreau să dau un exemplu și copiilor, pentru că ei învață de la noi că trebuie să facem ceea ce este corect și bine pentru ceilalți”, a declarat Mihaela M. pentru Radio România Brașov FM.

Publicitate

Duminică, după terminarea vacanței celor mici, Mihaela M. se va întoarce în Anglia. Acolo va trebui să stea în izolare o perioadă chiar dacă este vaccinată.

„În Marea Britanie este următoarea regulă: sunt tot trei tipuri de culori pentru riscuri – verde, galben și roșu. România se află pe lista galbenă și automat voi fi nevoită să stau în izolare 10 zile. Voi avea nevoie de un test negativ Covid la intrarea în țară, apoi unul în următoarea zi și în a opta zi”, a explicat Mihaela M pentru sursa citată.

În schimb, Marea Britanie a intrat în categoria țărilor din „zona roșie” pe lista României cu zonele evaluate din punct de vedere al riscului epidemiologic, după cum a decis sâmbătă Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Măsura este motivată de creșterea numărului de infecții în Marea Britanie cu tulpina depistată inițial în India, o variantă a coronavirusului considerată mult mai contagioasă.

Mihaela M. are propria explicație pentru această situație din Regatul Unit:

„Incidența a crescut mai mult în zona Londrei, unde locuiesc oameni veniți din mai multe părți ale globului, precum India, China… Eu sunt convinsă că acest virus, fiind transmis de la diferite tipuri de oameni, a suferit modificări. Genetic vorbind, ca zone geografice, noi sunem diferiți. Dacă vom combina aceste variante, normal că suferă modificări, asta a și fost cauza principală de creștere a incidenței în Marea Britanie”.

Reamintim că toate persoanele care sosesc din Marea Britanie în România, cu excepția celor vaccinate, intră în carantină timp de 14 zile. Măsura se aplică de la 1 iunie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes