Connect with us
Publicitate

Social

Românii caută disperaţi un loc de muncă. Candidaţii au depus 1,4 milioane de aplicări la joburi în septembrie

Publicat

pe

Publicitate

Piaţa muncii încă se resimte după impactul generat de criza ultimelor 6 luni, însă, treptat apar semnele revenirii, pe care le simt atât candidaţii, cât şi angajatorii. Astfel, după o bună perioadă în care angajările au fost blocate, septembrie a venit cu 31.000 de joburi noi, dar şi cu 1,4 milioane de aplicări ale candidaţilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

„Situaţia pe care o traversăm acum este departe de a fi ideală. Să nu uităm că, din martie până în septembrie, am avut 1,3 milioane de contracte de muncă încetate şi doar 800.000 de contracte noi. Cu toate acestea, vedem, după multă vreme, semnale clare de optimism, iar faptul că anul acesta, în septembrie, am avut mai multe joburi postate decât în oricare dintre ultimele 12 luni, deci şi în perioada dinaintea declanşării pandemiei, înseamnă că lucrurile reintră pe un drum cât mai aproape de normal”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Numărul de noi locuri de muncă este cu 25% mai mare decât în luna august, iar oraşele în care s-au făcut cele mai multe angajări rămân Bucureştiul, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi şi Constanţa. În ceea ce-i priveşte pe candidaţi, aceştia au înregistrat 1,4 milioane de aplicări, într-o creştere constantă, de la o lună la alta, de mai bine de o jumătate de an. 

„În septembrie am avut peste 146.000 de oameni care au aplicat pentru un loc de muncă, dintre aceştia 30.000 fiind candidaţi noi care fie nu aveau cont pe eJobs, fie nu mai fuseseră activi în ultimii ani. De altfel, aceasta a fost media lunară a ultimei perioade – între 25.000 şi 30.000 de candidaţi noi care aplică pentru prima oară sau pentru prima oară după mult timp în care nu au făcut o schimbare profesională. Mulţi dintre ei sunt foarte tineri, adică au între 18 şi 24 de ani, iar pentru ei vestea bună este că start-up-urile şi IMM-urile, unii dintre angajatorii predilecţi pentru acest segment de vârstă, au reînceput să angajeze semnificativ”, explică Bogdan Badea.

Publicitate

Cele mai multe joburi postate în luna septembrie au fost în Vânzări, următoarele cele mai active domenii fiind Transport / Distribuţie şi Administrativ / Logistică

În acest moment, peste 22.000 de locuri de muncă pentru România şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes