Connect with us
Publicitate

Social

Românii care nu folosesc voucherele din programul „rabla pentru electrocasnice” nu vor mai putea să se înscrie la o nouă promoție, în viitor

Publicat

pe

Publicitate

Luni, pe data de 5 decembrie, începe selectarea voucherelor din prima etapă a programului „rabla pentru electrocasnice”. Bugetul acestei etape este de 25 de milioane de lei, anunță Administrația Fondului pentru Mediu. Cei care vor să își cumpere o mașină nouă de spălat rufe, o mașină de spălat vase sau un frigider nou nouț, vor primi un voucher în valoare de 400 de lei.

Pentru că foarte multe vouchere din programele anterioare au rămas nefolosite, ministrul Mediului, Tancoz Barna a anunțat că vrea să schimbe felul în care sunt oferite aceste ajutoare. Românii care au obţinut un voucher nu l-au folosit nu vor mai avea dreptul să se înscrie în program, în viitor. Până acum, această interdicţie era valabilă doar la categoria pentru care tichetul a fost obţinut, dar nu a fost apoi folosit.

„Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o interdicţie de a mai participa pentru acelaşi tip de aparatura electrocasnică la următoarea sesiune. Acest lucru îi va descuraja pe cei care se înscriu, dar nu folosesc voucherul respectiv. (…) Se poate extinde fără nicio problemă. Până la urmă anul viitor, dacă continuăm programul, putem să spunem că cei care au blocat programul şi practic şi-au bătut joc de posibilitatea de a beneficia de un asemenea sprijin financiar din partea statului să nu mai aibă dreptul să participe”, a declarat Tanczos Barna, la TVR Info.

Ministrul Mediului a mai anunţat că valoarea voucherelor ar putea fi mărită, în contextul în care produsele eficiente energetic s-au scumpit. Iar, după analiza întregului program, unele categorii ar putea fi eliminate.

Publicitate

„Anul viitor cu siguranţă va trebui să reanalizăm şi condiţiile de piaţă, pentru că într-un an de zile se schimbă foarte multe lucruri. Există posibilitatea creşterii valorii. (…) Putem analiza şi eficienţa pe fiecare componentă, privind aspiratoarele sau aparatele de aer condiţionat, acolo unde nu există un interes mare putem să luăm aceeaşi decizie pe care am luat-o în cazul televizoarelor, de a scoate anumite echipamente electrocasnice din program şi să ne focusăm pe ce prezintă un interes şi au un efect mare asupra facturilor (la energie, n. red.)”, a mai spus ministrul Mediului.

Prima etapă de generare a voucherelor începe luni, 5 decembrie, la ora 10 fix și are un buget alocat de 25.000.000 de lei (fondurile ajung pentru fix 62.500 de vouchere). În această etapă poți să generezi vouchere de 400 de lei pentru:

  • aparate frigorifice (frigidere, congelatoare, combine frigorifice și lăzi frigorifice);
  • mașini de spălat rufe (inclusiv mașini de spălat rufe cu uscător inclus);
  • mașini de spălat vase.

În a doua etapă de generare vouchere în cadrul primei ediții Rabla Electrocasnice 2022, care dispune de fonduri în valoare de 10.000.000 de lei, pot fi cumpărate:

  • laptopuri (voucher de 500 de lei);
  • tablete (voucher de 300 de lei).

Ultima etapă începe pe 19 decembrie, tot la ora 10 și are un buget de 15.000.000 de lei. Atunci vor putea fi obținute vouchere pentru:

  • aspiratoare (voucher de 200 de lei);
  • aparate de aer condiționat (voucher de 400 de lei);
  • uscătoare de rufe (voucher de 400 de lei).
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes