Connect with us
Publicitate

Economic

Românii au tranzacţionat pe card 17 miliarde de euro în primul trimestru al acestui an

Publicat

pe

Sumele tranzactionate pe card în primul trimestru al acestui an s-au ridicat la aproape 83 mld. lei (peste 17 mld. euro), în creştere cu 13,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după cum arată site-ul nocash.ro. În total volume tranzacţionate, plăţile la comercianţi au ajuns să deţină peste o treime (34,5%), faţă de o cincime (21,6%), în urmă cu cinci ani.

Românii îşi folosesc cardurile de salarii tot mai mult pentru plăţile de zi cu zi, iar volumele de la comercianţi relevă acest lucru. Faţă de trimestrul I al anului 2015, sumele cheltuite în primele trei luni din acest an au fost de 3,6 ori mai mari pe cardurile de debit şi de 2,4 ori mai mari pe cele de credit.

La aceste rezultate a contribuit din plin adopţia tehnologiei contactless, care a fost adoptată şi promovată imediat de către marii comercianţi şi reţele naţionale de hipermarketuri.

„Fenomenul contactless a putut avea loc numai datorită faptului că marii comercianţi au înţeles beneficiile. Au intors POS-ul cu faţa către consumator şi au educat clienţii care veneau. Le-au cerut să facă plata contactless atingând cu cardul lor acest POS. Şi aceşti clienţi au făcut-o.  Iată o explicaţie şi un exemplu foarte bun de salt calitativ, când s-a trecut de la plata contact către plata contactless”, a declarat Cătălin Creţu, director general România, Croaţia, Slovenia şi Malta, din partea Visa.

Publicitate

Întregul malerial îl găsiţi aici.

foto: nocash.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes