Connect with us
Publicitate

Social

Românii ar putea intra cu animalele de companie în instituțiile publice, dar și în mijloacele de transport în comun. Un proiect de lege a fost depus la Senat

Publicat

pe

Animalele de companie ale românilor ar putea să intre fără restricții în instituțiile publice sau în mijloacele de transport în comun. Mai mulți parlamentari de la PNL, PSD și USR au depus La Senat un proiect de lege pentru care vor cere votul colegilor ca inițiativa să fie adoptată.

Publicitate

Potrivit hotnews.ro, inițiativa legislativă modifică Legea 205/2004 privind protecția animalelor și introduce trei articole noi:

  • este permis accesul animalelor de companie, câini și pisici, indiferent de talie și de rasă, în instituții publice centrale și locale, precum și ale persoanelor juridice de drept privat, care, potrivit legii au obținut statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public dacă acestea sunt însoțite de un adult.
  • este permis accesul în mijloacele de transport în comun cu animale de companie, atâta timp cât nu pun în pericol siguranța călătorilor.
  • câinii sunt ținuți în lesă iar cei care fac parte din rasele considerate periculoase, poartă obligatoriu și botniță.
  • pisicile sunt transportate în cuști speciale.

Pe pagina oficială de Facebook, senatorul PNL, Marcel Vela a scris că „pe lângă a le asigura un confort acestor animale, trebuie să rezolvăm de multe ori și o necesitate. Întâlnim o altă situație în viața reală, atunci când stăpânul nu are autoturism personal, iar animalul are nevoie de o urgență medicală. Practic, este imposibil să urce cu el intr-un taxi sau un mijloc de transport în comun, deși animalul este vaccinat, cipat, curat și cuminte. În multe alte state, accesul animalelor de companie, câini și pisici, este permis aproape peste tot. În Spania și Germania există boluri cu apă inclusiv pe străzi, animalele având voie chiar în magazine, restaurante și instituții”.

Senatul este primă cameră sesizată, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes