Connect with us
Publicitate

Administrație

România va primi 79,9 miliarde de euro de la Uniunea Europeană

Publicat

pe

România se întoarce cu un buget impresionant – 79,9 miliarde de euro – de la Bruxelles, unde în cele din urmă s-a ajuns la un acord privind pachetul financiar de redresare economică pentru ţările membre UE, după cum anunţă digi24.ro.

Astfel, după obţinerea celor 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene, Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, conform sursei citate, că „după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Au fost negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 miliarde de euro pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. O parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru revigorare și relansare economică.

Repet – 80.000 de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de o parte, Planul pentru bugetul multianual 2021 – 2027, un plan la care lucrăm cu Guvernul din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat pentru a fi pregătit să începem implementarea.

Publicitate

Pe de altă parte, lucrăm de o vreme bună la planul național de relansare care va fi prezentat Comisiei Europene pentru a primi fondurile pentru relansarea economică. Până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos.

Este o zi importantă pentru România, pentru proiectul european, vom merge mai departe, acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”, a declarat Klaus Iohannis.

foto: rfi.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes