Connect with us
Publicitate

Eveniment

România va fi lovită de un val de aer cald în următoarele zile. Meteorologii au emis coduri galben și portocaliu de caniculă, valabile pentru toată țara

Publicat

pe

Publicitate

Ultima parte a lunii august vine cu vreme extrem de caldă în toată țara. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat. Aceste atenționări sunt valabile astăzi și mâine și vizează toate județele din țară.

Codul galben a intrat deja în vigoare și vizează 35 de județe. În intervalul menționat valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade.

Mâine va intra în vigoare și avertizarea cod portocaliu. În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes