Connect with us
Publicitate

Social

România trimite trei elevi la un concurs internațional de IT. Unul este din județul Brașov

Publicat

pe

Un elev făgărășean va reprezenta România alături de alți doi elevi din țară la etapa internațională a unui concurs de IT. Fabian Pavel Velicea este elev în clasa a XII-a C la Colegiul Național „Radu Negru“ iar de curând a participat la concursul Microsoft Office Specialist, organizat de Certiport, Microsoft și EOS, unde a obținut scor record și astfel a reușit să se califice la nivelul internațional al competiției, relatează FagarasulTau.ro.

Concursul are trei secțiuni iar Fabian s-a înscris la Microsoft Power Point. După ce a reușit să treacă de faza locală, la faza națională, Fabian a obținut punctaj maxim, 1000 de puncte iar cerințele le-a rezolvat în 23 de minute și 50 de secunde. La faza internațională, care se va desfășura în America, în vara anului viitor, vor participa trei elevi români: primul de la secțiunea Microsoft Word, primul de la Microsoft Excel și primul de la Microsoft Power Point.

„Plăcându-mi foarte mult Power Point și lucrând încă din școala generală foarte, foarte mult în el, am spus că poate am o șansă să câștig ceva dacă mă duc pe această categorie. M-am înscris în octombrie anul trecut și examenul l-am dat în mai, deși trebuia să-l dau în martie, dar din cauza stării de urgență s-a amânat. La acea etapă am luat 979 de puncte din 1000. În general, la faza locală sunt în jur de 400-500 de concurenți care se luptă pentru finală, unde ajung doar 30. M-am calificat pe locul al patrulea la categoria Power Point și pe locul 9 din toți. A urmat apoi finala, unde a trebuit să susțin alt examen, tot legat de Power Point, dar mult mai complicat și pregătit fiind, am reușit să obțin scorul perfect în 23m50 sec. De menționat că examenul durează 50 de minute“, a povestit Fabian pentru FagarasulTau.

„Colegul Național „Radu Negru“ este centru de testare Certiport. Fabian are un certificat obținut IC3 iar eu le-am prezentat la clasă ce mai oferă această platformă de testare. Când a văzut că este și un concurs a spus că vrea să participe. A participat și anul trecut, dar nu a ajuns la etapa națională, dar anul acesta a fost un succes. Chiar i-a spus organizatoarea concursului că de când îl organizează nu a mai avut o asemenea performanță. Este foarte ambițios, foarte muncitor și foarte bun“, a spus Claudia Trif, prof. de Informatică și diriginta lui Fabian pentru sursa citată.

Publicitate

Faza internațională va avea loc în august 2021, în Orlando, Florida, unde Fabian va întâlni cei mai buni elevi din lume în IT.

Pe această cale îi urăm mult succes în continuare!

Sursa FagarasulTau.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes