Connect with us
Publicitate

Eveniment

România se topește la temperaturi de până la 38 de grade Celsius. Noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă au fost emise de meteorologi

Publicat

pe

Sfârșitul de săptămână vine cu vreme extrem de caldă și temperaturi foarte ridicate în toată țara. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis noi avertizări cod galben și portocaliu de caniculă care sunt valabile astăzi și mâine.

Publicitate

Pentru ziua de sâmbătă sunt în vigoare două atenționări. Cea de cod galben vizează Maramureșul, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei. În aceste zone disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 22 de grade.

12 județe din vestul și sudul țării se află astăzi sub atenționare cod portocaliu de caniculă. În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…38 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat.

Nici duminică situația nu se va schimba prea mult. O avertizare cod galben va fi valabilă pentru 21 de județe. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Publicitate

Tot mâine 20 de județe se vor afla sub incidența unui cod portocaliu de canciulă. În Maramureș, vestul Transilvaniei, Crișana, Banat, sudul Olteniei și al Munteniei și în nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes