Connect with us
Publicitate

Eveniment

România s-a zguduit din nou, seara trecută. Două cutremure s-au produs în zone diferite ale țării, la interval de 14 minute

Publicat

pe

Două cutremure s-au produs seara trecută, în zone diferite din România, dar la o distanță de doar 14 minute unul de celălalt. Seismele au avut o intensitate mică, dar au fost resimțite cel puțin în zonele din apropierea epicentrului.

Publicitate

Prima mișcare tectonică s-a produs la ora 21:53, în zona seismică Vrancea – Buzău, la o adâncime de 143,2 kilometri și a avut o magnitudine de 3. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 56km SE de Sfântu-Gheorghe, 56km V de Focșani, 64km NV de Buzău, 66km E de Brașov, 86km NE de Ploiești.

După nici un sfert de oră, un alt seism a fost înregistrat de specialiștii Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. La ora 22:07 un seism slab cu magnitudinea 2,3 s-a produs în Oltenia, Gorj, la o adâncime de 11,3 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 18km NV de Târgu Jiu, 67km NE de Drobeta-Turnu Severin, 68km S de Hunedoara, 82km S de Deva, 96km E de Reșița, 99km V de Râmnicu Vâlcea.

Cel mai puternic cutremur din România în 2023 a avut loc în Gorj, pe 14 februarie, și a avut magnitudinea de 5,7 grade. Cu o zi înainte, aceeași zonă a fost zguduită de un alt seism, de 5,2 grade pe scara Richter.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes