Connect with us
Publicitate

Social

România, pe locul 10 într-un clasament mondial al consumului excesiv de calorii. Ce alte țări au fost incluse în acest top

Publicat

pe

Publicitate

Românii sunt recunoscuți pentru pasiunea lor pentru mâncare și pofta lor pentru preparatele bogate în calorii. Conform unui studiu recent realizat de specialiști, România ocupă locul zece în clasamentul mondial al țărilor cu cele mai multe calorii consumate în medie de o persoană, scrie fanatik.ro.

Potrivit specialiștilor, fiecare român consumă în medie 64 de kilograme de carne pe an, ceea ce reflectă preferința pentru preparatele bogate în grăsimi. Burgerii sunt în topul preferințelor, fiind comandați în ritm alert, cu o frecvență de unul la fiecare trei secunde.

Pe lângă burgeri, și șaorma și pizza se numără printre preparatele preferate ale românilor. De asemenea, mâncarea tradițională, caracterizată prin bogăția în uleiuri și sare, ocupă un loc important în alimentația zilnică a populației, indiferent de anotimp. Medicii atrag atenția asupra efectelor negative ale acestei alimentații nesănătoase, subliniind că consumul excesiv de alimente grase și sedentarismul conduc la afecțiuni grave de sănătate.

Românii se numără printre cei mai mari consumatori de calorii din lume, ajungând la aproximativ 3.600 de calorii pe zi, depășind astfel Franța, Israelul, Canada și Polonia. Cu toate acestea, specialiștii subliniază că acest consum ridicat de calorii nu este echilibrat și de calitate, provenind în mare parte din carbohidrați de proastă calitate și dulciuri rafinate.

Publicitate

„Din păcate, nu consumăm calorii de calitate. Adică aceste calorii provin din carbohidrați de proastă calitate, adică din cereale care nu sunt integrale, care nu conțin fibre și foarte mult din dulciuri rafinate, din uleiuri hidrogenate. Suntem un popor care alegem după preț”, a explicat nutriționistul Lygia Alexandrescu.

În clasamentul țărilor cu cele mai multe calorii consumate pe zi, Bahrain ocupă prima poziție, cu peste 4.000 de calorii pe zi, urmat de Statele Unite ale Americii pe locul doi și Irlanda pe locul trei.

Pe de altă parte, țările din lumea a treia, precum Republica Centrafricană, Burundi și Madagascar, se situează în partea inferioară a clasamentului, cu cele mai puține calorii consumate.

„Suntem într-o zonă unde ne plac farfuriile pline, chiar dacă nu terminăm tot. Preparatele meniurilor din locații duc foarte mult către origini, către partea această de copilărie”, a remarcat Dragoş Panait, consultantul HoReCa.

Astfel, România se afirmă în continuare ca un popor gurmand și pasionat de mâncare, cu o preferință pentru preparatele bogate în calorii. Cu toate acestea, este important să fim conștienți de impactul acestei alimentații asupra sănătății și să încercăm să adoptăm obiceiuri alimentare mai echilibrate și sănătoase.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes