Connect with us
Publicitate

Administrație

România ar urma să devină o piață de testare a automobilelor fără șofer. Cel puțin trei firme din domeniul auto-motive sunt interesate

Publicat

pe

România vrea să se transforme într-o piaţă de testare pentru maşinile autonome. Țara este o piaţă unde cel puţin trei producători lucrează la concepte ale maşinii autonome, a anunțat un reprezentant al Guvernului la ZF Live.

România are toate şansele să se transforme într-o piaţă de testare pentru maşinile autonome.

Interes pentru un astfel de proiect există atât din partea Guvernulului cât şi din partea investitorilor, fapt ce ar putea atrage investiţii şi ar putea determina apariţia unor centre de testare specializate, informează Mediafax.

„România este o piaţă unde cel puţin 3 producători din domeniul auto-motive lucrează cu echipe româneşti la concepte ale maşinii autonome.

Publicitate

Personal am fost la Cluj, cu ocazia unei conferinţe în oraş şi am vizitat centrul de cercetare de la Bosch şi acolo am văzut că românii noştri lucrează la maşini autonome. Cealălalte firme sunt Continental şi Porsche la Timişoara.

Sunt toţi stake-holderii care au responsabilităţi sau interese în acest subiect şi este un mesaj foarte important, pentru investitori înseamnă că ei pot să vină, să se extindă, să crească investiţiile în România şi să dezvolte aici centre de testare”, a declarat Iulian Popescu, consilier de stat la cancelaria prim-ministrului, la ZF Live.

Reprezentantul Guvernului mai spune că România vrea să fie cu un pas înaintea altor țări, mai ales că domeniul nu a fost reglementat de autoritățile europene.

„Asta pe de o parte, pe de altă parte este un mesaj puternic de comunicare şi anume că noi suntem foarte prietenoşi cu digitalizarea şi nu mai suntem followeri, nu aşteptăm ca la Comisia Europeană să se reglementeze tot şi apoi să venim şi noi împinşi de la spate”, a precizat Iulian Popescu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes