Connect with us
Publicitate

Eveniment

România a traversat cea mai geroasă noapte, din această iarnă. Temperaturile au scăzut până la -22 de grade Celsius. La Brașov, mercurul din termometre a arătat chiar și -10 grade

Publicat

pe

Publicitate

Valul de aer rece a pus deja stăpânire peste o mare parte din țara noastră. Noaptea trecută, România a traversat cea mai geroasă seară din această iarnă, iar la multe stații meteo termometrele au arătat valori foarte scăzute.

Cel mai frig, spun meteorologii, a fost la Vârful Omu. Acolo s-au înregistrat -22 de grade Celsius. În schimb, în munții Țarcu, temperatura minimă a fost de -20 de grade, însă temperatura resimțită a fost și mai scăzută din cauza vântului care a suflat cu viteze de până la 110 kilometri pe oră.

Potrivit hotnews.ro, minima a ajuns la -19 grade la Târgu Logrești (Gorj) și la Bâlea Lac, iar în munții Călimani au fost -18 grade. Au fost -15 grade Celsiu la Curtea de Argeș și Târgu Lăpuș, -14 la Băilești și -12 grade la Bistrița, Petroșani și Toplița.

La Craiova și Baia Mare au fost -11 grade Celsius, arată datele ANM, iar la Sulina și Gura Portiței a fost cel mai cald: minima nopții de -1 grad. La Brașov, s-au înregistrat -10 grade Celsius, în timp ce în masivul Postăvarul, din Poiana Brașov, termometrele au arătat valori chiar și de -15 grade.

Publicitate

După ce în ianuarie a fost foarte puțină zăpadă, iarna a venit acum în forță în aproape toată țara. Stratul de zăpadă era de 256 cm la Bâlea Lac, de 150 cm la Omu și de 133 cm la stația meteo din munții Țarcu. La Brașov stratul de zăpadă măsura 27 cm, iar la Predeal, 58 cm, conform datelor ANM pentru ora 8 a zilei de luni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes