Connect with us
Publicitate

Eveniment

România a obținut o medalie de argint la Olimpiada Gastronomică Mondială. Din echipele care participă la competiție fac parte și bucătari din Brașov

Publicat

pe

Echipa comună a județelor Brașov și Prahova a reușit să obțină în 2024 încă o medalie de argint la Olimpiada Gastronomică Mondială de la Stuttgart. Este a treia medalie consecutivă, transmite adevarul.ro.

Publicitate

Echipa comună a județelor Brașov și Prahova a reușit să obțină o nouă medalie de argint la Olimpiada Gastronomică Mondială IKA, de la Stuttgart, Germania. Echipa Regională Belvedere se află la a doua performanță consecutive de acest fel, după ce și la ediția precedentă a reușit să urce tot pe treapta a doua a podiumului.

În urmă cu două ediții, în 2016, echipa din centrul României a câștigat chiar medalia de aur, singura de acest fel obținută de vreo echipă din țara noastră, cel puțin până acum. Astfel, echipa Belvedere ajunge la trei medalii consecutive în cea mai prestigioasă întrecere dedicată bucătarilor din întreaga lume.

Reamintim că din 2 februarie până în 7 februarie, oraşul german Stuttgart găzduieşte Olimpiada Gastronomică Mondială IKA. Acolo sunt prezenţi peste 2.000 de bucătari din 70 de ţări, ale căror produse sunt jurizate de renumiţi bucătari din lume.

Publicitate

La această competiție, România este reprezentată de o echipă alcătuită din maeștri bucătari din judeţele Braşov şi Prahova, echipă din care face parte şi singura Lady-Chef din România şi din sud-estul Europei, Cornelia Ghişoi. Braşoveanca este maestru în Arta Culinară şi Secretar General al Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor.

Echipa Belvedere îl are ca manager pe Ioan Florescu, iar membri sunt Cristian Popa, Paul Holhoș, Cornelia Ghișoi, Daniel Buzea, Alexadandra Donosa. Țara noastră a trimis și două echipe reprezentative, una de seniori și alta de juniori, care se întrec în competiția interțări.

Olimpiada Gastronomică Mondială IKA a fost fondată în 1896 la Frankfurt, Germania, și adună echipe naționale, regionale și bucătari individuali din întreaga lume. Aceștia se întrec în diferite categorii, de la gătit, la arta preparării deserturilor și sculptură în alimente.

Evenimentul este cunoscut pentru standardele sale înalte și pentru celebrarea diversității și excelenței în arta culinară, fiind un loc de întâlnire pentru cei mai talentați bucătari din lume și un spectacol impresionant pentru pasionații de gastronomie.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes