Connect with us
Publicitate

Eveniment

România a fost zguduită de 7 seisme, în doar 9 ore. Cel mai mare a avut magnitudinea de 4,9 și s-a produs în vestul țării

Publicat

pe

Șapte cutremure consecutive au fost înregistrare în România, în doar 9 ore. Cel mai puternic, care a avut magnitudine de 4,9, s-a produs seara trecută, la ora 20:46, în zona Crișana, Arad, la o adâncime de 2 kilometri. Seismul s-a simțit puternic în Arad, Timișoara și Reșița.

Publicitate

La o distanță de două ore, un alt cutremur s-a produs în aceeași zonă, de această dată la o adâncime de 9 kilometri, dar care a avut o intensitate ceva mai slabă, adică 4,3 pe Richter.

Pe parcursul nopții, în zona Crișana, Arad au mai avut loc două seisme cu magnitudine 2, la ora 23:25 și 2,4, la ora 00:21. Ambele cutremure s-au produs Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 25km E de Arad, 49km NE de Timișoara, 75km SE de Bekescsaba, 92km N de Reșița.

Odată cu înaintarea în noapte, activitatea seismică s-a mutat spre centrul țării. La ora 01:31, seismologii au înregistrat un nou cutremur cu magnitudine 3,2, produs în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, Dâmbovița, care s-a produs la adâncimea de 68 de kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 37km N de Târgoviște, 44km S de Brașov, 58km NV de Ploiești, 63km NE de Pitești, 72km SV de Sfântu-Gheorghe, 85km E de Râmnicu Vâlcea.

Publicitate

Ultimele două cutremure s-au înregistrat tot în zona Crișana, Arad. Cel produs la ora 02:48 a avut magnitudine de 2, iar cel de la ora 05:12 a avut magnitudinea de 2,7.

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. Cu o zi înainte a avut loc în aceeaşi zona un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes