Connect with us
Publicitate

Eveniment

Risc mare de avalanșe în Munții Bucegi

Publicat

pe

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de risc mare de avalanșe în munții Bucegi, avertizare valabilă, luni, 30 ianuarie, până la ora 20.00. Pe pantele suficient de înclinate se pot declanșa avalanșe spontane, de dimensiuni medii, prin alunecarea zăpezii nou depuse peste straturile mai vechi.

Prahova s-a aflat sub cod galben de ninsori și vânt puternic, iar în zona de munte a fost, în weekend, o atenționare de cod portocaliu de ninsori abundente și viscol.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de risc mare de avalanșe în Munții Bucegi.

„În zona crestelor sunt formate plăci noi de vânt, iar pe văi și în zonele adăpostite sunt troiene şi acumulări mari de zăpadă. Stratul mai vechi, aflat dedesubt, este format din zăpadă întărită, având intercalate cruste de gheață. Va continua să ningă cu depunere de încă 10-15 cm de zăpadă proaspătă pulver. Pe pantele suficient de înclinate se pot declanșa avalanșe spontane, de dimensiuni medii, prin alunecarea zăpezii nou depuse peste straturile mai vechi și izolat dislocarea acestora sau ruperea și alunecarea plăcilor de vânt din apropierea crestelor, riscul fiind amplificat la orice supraîncărcări”, a anunțat ANM.

Publicitate

La altitudini mai mici de 1800 m, stratul de zăpadă a crescut. Astfel, potrivit meteorologilor, pe pantele înclinate, zăpada proaspătă va putea aluneca uşor peste stratul mai vechi şi stabilizat, ducând la declanșarea de avalanșe dimensiuni mici și medii, riscul declanșării fiind amplificat la supraîncărcări.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes