Connect with us
Publicitate

Util

Risc major de avalanșe în munții Bucegi şi Făgăraș

Publicat

pe

Este risc însemnat de avalanșe în munții Făgăraș, Bucegi, Rodnei și Călimani-Bistriței până miercuri seara, arată Administrația Națională de Meteorologie, scrie Mediafax.

Publicitate

Potrivit buletinului nivometeorologic valabil până miercuri la ora 20.00, în Bucegi și Făgăraș, la altitudini de peste 1.800 de metri, stratul mai instabil de zăpadă de la suprafață, chiar dacă nu are grosimi importante decât pe anumite pante, va putea aluneca peste cel vechi în special la supraîncărcări, favorizând declanșarea unor avalanșe de dimensiuni mici și medii, riscul fiind însemnat.

La altitudini de sub 1800 de metri, unde stratul de zăpadă are dimensiuni mai reduse, la supraîncărcări mari, vor fi condiții pentru alunecarea stratului nou depus pe pantele mai înclinate și cu acumulări mai importante, riscul fiind moderat.

Și în Munții Rodnei și Călimani-Bistriței, la peste 1800 de metri, pe pantele suficient de înclinate, vor fi condiții pentru alunecarea stratului nou-depus din partea superioară și pentru declanșarea unor avalanșe de dimensiuni medii, riscul fiind prezent atât spontan, cât mai ales la supraîncărcări ale stratului. Riscul este însemnat.

Publicitate

La altitudini mai mici de 1.800 de metri riscul de avalanșă rămâne moderat.

Tot risc moderat de avalanță este și în Munții Țarcu-Godeanu, Parâng-Șureanu, Vlăîdeasa și Ceahlău.

Cel mai mare strat de zăpadă era înregistrat luni la VF. Călimani (114 cm), urmat de Bâlea Lac (86 cm) și Vf. Omu (79 cm).

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes