Connect with us
Publicitate

Util

Risc însemnat de avalanșe în munţii Bucegi

Publicat

pe

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de risc mare de avalanșe în Bucegi, avertizare valabilă, marți, până la ora 20.00. La peste 1800 de metri există pericolul declanșării spontane de avalanșe datorită grosimii stratului ușor și instabil de la suprafață, cât și la supraîncărcări.

Braşovul se află, marți, până la ora 20.00, sub o atenționare meteo de ninsori, în special în zona de munte, unde s-a depus un strat nou de zăpadă.

Meteorologii au anunțat că, la peste 1800 m, stratul de zăpadă instabil de la suprafață, alcătuit într-o proporție considerabilă din zăpadă, depășește pe alocuri 50-60 de cm, iar în zonele adăpostite, unde zăpada a fost depusă de vânt, aceasta are dimensiuni mai mari.

„Riscul declanșării avalanșelor va fi mare (4), existând pericolul declanșării spontane de avalanșe datorită grosimii stratului ușor și instabil de la suprafață, cât și la supraîncărcări, când stratul instabil din partea superioară poate fi dislocat”, a anunțat ANM.

Publicitate

Sub 1800 m altitudine, potrivit ANM, stratul instabil de la suprafață este de asemenea consistent și va mai crește în următoarele 24 de ore.

„Acesta poate fi dislocat în condiții de supraîncărcări, dar izolat se pot declanșa și avalanșe spontane, mai ales în anumite zone adăpostite unde se întâlnesc depozite mai însemnate de zăpadă. Riscul declanșării avalanșelor va fi însemnat (3)”, a precizat ANM.

Reamintim faptul că, marți, până la ora 20.00, este în vigoare o informare meteo de ninsori, dar și de răcire accentuată a vremii.

Astfel, potrivit ANM, îndeosebi în sudul, centrul și estul teritoriului, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local se vor acumula 10…15 l/mp și se va depune strat de zăpadă.

Săptămâna trecută, doi schiori au fost surprinși de avalanșă la Sinaia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes